Die Welt: Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός

H γερμανική εφημερίδα Die Welt ασκεί σκληρή κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό για την εμφάνιση του στο Νταβός.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε την εντύπωση ενός «ξεροκέφαλου» ηγέτη που δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σε άρθρο που τιτλοφορείται «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος του Νταβός», η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο τη «μονομαχία» του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξετέθη με ελλιπή κατανόηση των οικονομικών και κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος, όμως, πέρασε στην αντεπίθεση επιδέξια» γράφει ο υπότιτλος του δημοσιεύματος.  

Την ίδια ώρα, το άρθρο αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας παίζει «δευτερεύοντα ρόλο» και πως είναι ένας «ισχυρογνώμων πρωθυπουργός που δεν είναι σε θέση να βάλει την χρεωμένη του χώρα από την κρίση».

Τονίζεται δε, ότι αυτή την περίοδο, η Ευρώπη έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα. Μάλιστα, σχολιάζει δηκτικά την έκκληση του Αλέξη Τσίπρα για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, μεταφράζοντας αυθαίρετα το σχόλιο του πρωθυπουργού σε «περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ