Η πρώτη φωτογραφία του Ελ Τσάπο μέσα στο κελί του - Στην φυλακή Altiplano ο Μεξικανός βαρώνος ναρκωτικών

Ο Κάρλος Λορέτ ντε Μόλα τουίταρε την φωτογραφία γράφοντας: «Η εικόνα του Τσάπο πίσω από τα σίδερα (της φυλακής)». Σε αυτή φαίνεται ένας άντρας με γυρισμένη την πλάτη στον φακό να στέκεται όρθιος μέσα σε ένα κελί. Δίπλα του, ένα κρεβάτι ξέστρωτο.

Όπως αναφέρει η Telegraph, o Μεξικανός δημοσιογράφος την Κυριακή το βράδυ κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής του εκπομπής, έφερε στο φως μία σειρά από μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι αρχές προκειμένου να αποτρέψουν μία ακόμα πιθανή απόδραση του Ελ Τσάπο.

Αν και ο βαρώνος των ναρκωτικών κρατείται σε κελί παρόμοιο με αυτό που απέδρασε όλα τα κατάλληλα μέτρα. Τα 5 πρώτα βράδια μετακινήθηκε 7 φορές, ενώ σκυλιά ειδικά εκπαιδευμένα για να εντοπίζουν την μυρωδιά του κάνουν συνεχώς περιπολίες στα κελιά και τα γύρω κτίρια. Οι κάμερες πολλαπλασιάστηκαν και πλέον δεν υπάρχει κανένα «τυφλό» σημείο, ενώ το κελί του Ελ Τσάπο έχει ενισχυθεί στο πάτωμα με τρία επίπεδα μετάλλου.

Επιπλέον, όλα εκείνα τα εργαλεία που είχαν απενεργοποιηθεί κατά την διάρκεια της απόδρασής του, όπως ανιχνευτές κίνησης στους τοίχους ή το έδαφος, έχουν επαναεγκατασταθεί με νέες βελτιωμένες λειτουργίες.

Τέλος, οι αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας και για όσους μπαίνουν ή βγαίνουν από την φυλακή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ