Πέθανε ο Γκλεν Φρέι σε ηλικία 67 ετών, κιθαρίστας και συνιδρυτής των Eagles

Ο Γκλεν Φρέι, κιθαρίστας και κιμπορντίστας του θρυλικού συγκροτήματος, πέθανε «έπειτα από θαρραλέα μάχη που έδωσε τις τελευταίες εβδομάδες, υποκύπτοντας σε επιπλοκές από ρευματοειδή αρθρίτιδα, οξεία ελκώδη κολίτιδα και η πνευμονία», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος (eagles.com).
 

«O Φρέι έφυγε στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η οικογένειά του αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όποιον έδωσε μαζί του τη μάχη, πάλεψε και προσευχήθηκε για να αναρρώσει. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τη θλίψη μας, ούτε την αγάπη και τον σεβασμό για όλα όσα μας πρόσφερε, για όλα όσα πρόσφερε στην οικογένειά του, στη μουσική κοινότητα και σε εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως».


Ο Φρέι και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας έκαναν τεράστια καριέρα και τη δεκαετία του '70 έγιναν γνωστοί σε παγκόσμιο επίπεδο και έκαναν επιτυχία με αξέχαστα κομμάτια όπως τα "One of These Nights," "Best of My Love" και "Life in the Fast Lane".


Το 1976, έσπασαν τα ταμεία με το Hotel California,
το οποίο έμεινε στην ιστορία προκαλώντας συγχρόνως ποικίλλες αντιδράσεις. Άξιο αναφοράς, τέλος, είναι το γεγονός ότι οι Eagles έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τους 100 εκατ. δίσκους...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ