«Τουραντότ» σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στην αυτοκρατορική αυλή της Κίνας...

H πριγκίπισσα Τουραντότ υποβάλλει τους επίδοξους μνηστήρες της σε δοκιμασίες, θέτοντας τους αινίγματα τα οποία όποιος δεν καταφέρει να απαντήσει χάνει τη ζωή του. Δεκατρείς διεκδικητές της Τουραντότ έχουν ήδη εκτελεστεί και τρόμος επικρατεί πλέον στη χώρα, μέχρι την στιγμή που καταφτάνει ένας θαρραλέος, άγνωστος πρίγκιπας. Το όνομα του είναι Κάλαφ αλλά κατά την πριγκίπισσα είναι ο Ερωτας. 

Η Τουραντότ θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα λυρικά αριστουργήματα του 20ού αιώνα, γραμμένη το 1926 σε λιμπρέτο των Τζουζέπε Αντάμι και Ρενάτο Σιμόνι. Ηταν μάλιστα η τελευταία όπερα του Πουτσίνι - δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει.

Τις δύο τελευταίες σκηνές της όπερας συμπλήρωσε ο συνθέτης Φράνκο Αλφάνο, βασιζόμενος σε προσχέδια του Πουτσίνι. Το αποτέλεσμα όμως περιέκοψε σημαντικά ο αρχιμουσικός Αρτούρο Τοσκανίνι, που διηύθυνε την πρώτη παρουσίαση της όπερας στη Σκάλα του Μιλάνου, στις 25 Απριλίου 1926.

Η Τουραντότ θα μεταδοθεί απευθείας από τη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης στις 30 Ιανουαρίου. Στα ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους. 

Σκηνοθεσία: Φράνκο Τζεφιρέλι. Μουσική διεύθυνση: Πάολο Καρινιάνι. 

Διανομή
Τουραντότ: Nina Stemme 
Λιου: Anita Hartig
Κάλαφ: Marco Berti
Τιμούρ: Alexander Tsymbalyuk

Η όπερα
«Τουραντότ», του Τζιάκομο Πουτσίνι σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι
Αθήνα: Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη), Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 7282333
Θεσσαλονίκη: Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου, Παραλία, τηλ. 2310 895800
Ημέρα: 30/01
Ώρα: 19.55
Τιμή εισιτηρίου: 20 και 25 ευρώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ