To Eirinika αγαπά το θέατρο: Αριστουργηματικές «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό απευθείας από το βρετανικό Donmar Warehouse

Σε απευθείας μετάδοση από το φημισμένο βρετανικό θέατρο Donmar Warehouse θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το αριστούργημα του Λακλό στο Μέγαρο.

Η μαρκησία ντε Μερτέιγ και ο υποκόμης ντε Βαλμόν, πρώην εραστές, αποφασίζουν να αναμετρηθούν σε ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι σαγήνης και εκδίκησης. Η Μερτέιγ προτρέπει τον Βαλμόν να διαφθείρει την αθώα Σεσίλ ντε Βολάνζ πριν την πρώτη νύχτα του γάμου της, αλλά εκείνος έχει βάλει στόχο την ενάρετη και πανέμορφη Μαντάμ ντε Τουρβέλ. Το ευρύ κοινό, τις θαυμάσιες «Επικίνδυνες σχέσεις» του Σοντερλό ντε Λακλό τις έμαθε κυρίως μέσα από την ομώνυμη ταινία του Στίβεν Φρίαρς (1988) με την Γκλεν Κλόουζ.

Έκτοτε το πολυδιαφημισμένο μυθιστόρημα έχει μεταφερθεί, διασκευασμένο, πολλάκις στη θεατρική σκηνή. Μια από τις βραβευμένες διασκευές του αναβιώνει τώρα στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, σε μια παράσταση που θα μπορέσει να απολαύσει και το αθηναϊκό κοινό, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Το κείμενο υπογράφει ο Κρίστοφερ Χάμπτον ενώ τη σκηνοθεσία η Τζόσι Ρουρκ. Τον υποκόμη ντε Βαλμόν ενσαρκώνει ο Ντομινίκ Γουέστ, γνωστός στο ευρύ κοινό από την αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά «Διώκτες του εγκλήματος» («The Wire») και από την κοινωνική σειρά «The affair».

Το βασικό πρωταγωνιστικό τρίγωνο συμπληρώνουν ως Μαντάμ ντε Τουρβέλ η Ελέιν Κάσσιντυ, η οποία έχει διακριθεί για τη συμμετοχή της στο σίριαλ «The Paradise» και η Τζάνετ Μακ Τηρ ως Μαρκησία ντε Μερτέιγ, μια ηθοποιός που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία της στη βρετανική μίνι σειρά εποχής «The White Queen».

Με αγγλικούς υπότιτλους. Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό άνω των 15 ετών.

28 Ιανουαρίου 2016 
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα 
Τηλ.: 2107282333 
Ώρα: 21:00. Aπευθείας μετάδοση από το φημισμένο βρετανικό θέατρο Donmar Warehouse. Εισιτήρια: Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 € και 8 € (φοιτητικά).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ