Συνελήφθη 56χρονος για αποπλάνηση 14χρονης & πορνογραφία ανηλίκων - Πώς δρούσε μέσω των social media

Αποκαλύψεις που συγκλονίζουν προκύπτουν στην υπόθεση του 56χρονου άντρα, ο οποίος κατηγορείται για την αποπλάνηση 14χρονου κοριτσιού, αλλά και για πορνογραφία ανηλίκων.

Πρόκειται για έναν 56χρονο άντρα, διευθυντή τράπεζας και πατέρα δύο ενήλικων αγοριών που σπουδάζουν, που συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία σε ξενοδοχείο όπου βρισκόταν μαζί με την 14χρονη.

Η αποκάλυψη έγινε μετά από καταγγελία της ανήλικης και του πατέρα της, σύμφωνα με την οποία η ίδια, μέσω προφίλ που διατηρεί από τα τέλη Δεκεμβρίου 2015, σε ιστοσελίδα γνωριμιών, αποδέχτηκε αιτήματα φιλίας από δυο άτομα που χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, ενώ τους ενημέρωσε ότι είναι 16 ετών.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, στην πρώτη περίπτωση η 14χρονη πείστηκε να στείλει γυμνές φωτογραφίες της και έλαβε γυμνές φωτογραφίες του συνομιλητή της, ο οποίος περαιτέρω συνευρέθηκε σεξουαλικά μαζί της, κατά τη διάρκεια δυο συναντήσεων τους, ενώ είχε ενημερωθεί από την ίδια για την πραγματική της ηλικία.

Και στη δεύτερη περίπτωση υπήρξε ανταλλαγή γυμνών φωτογραφιών, ενώ η ανήλικη δεν δέχτηκε την πρόταση του 49χρονου να συναντηθούν. Και στις δύο περιπτώσεις οι συνομιλητές της ανήλικης χρησιμοποίησαν αριθμό κινητού τηλεφώνου για την επικοινωνία τους και e-mail για την αποστολή των φωτογραφιών.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κλιμάκιο μετέβη στο σπίτι του 56χρονου άντρα στην Αττική, όπου βρήκε και κατήσχε δύο (2) σκληρούς δίσκους και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, με μία (1) κάρτα μνήμης. Επιπλέον, από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 56χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις και συγκεκριμένα στο κινητό τηλέφωνο, διαπιστώθηκε η διαχείριση της επίμαχης θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του οικείου Αστυνομικού Τμήματος της Βοιωτίας, διεξήγαγαν σήμερα έρευνα στο σπίτι και του 49χρονου. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στο αυτοκίνητο του 49χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) φορητός υπολογιστής τύπου tablet. Από αυτά τα στοιχεία ταυτοποιήθηκε και η εμπλοκή του 49χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν αρμοδίως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ