Top Woman η Made in Greece Αγγελική Παππά: Υποψήφια για το «Νόμπελ διδασκαλίας» με χρηματικό βραβείο 1 εκ. δολ

Παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα, Έλληνες επιστήμονες καταφέρνουν να αποσπούν σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για το έργο τους, στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον. 

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της ειδικής παιδαγωγού, Αγγελικής Παππά η οποία, ως ιδρύτρια του μοναδικού διεθνώς οργανισμού ολιστικής εκμάθησης των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα για μαθητές με δυσλεξία, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου και διεκδικεί το αποκαλούμενο και ως «Νόμπελ διδασκαλίας» με χρηματικό βραβείο 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Πρόκειται για το βραβείο Global Teacher Prize, το οποίο απονέμεται από το βρετανικό ίδρυμα Varkey Foundation μετά από αξιολόγηση μιας επιτροπής αποτελούμενης από σημαντικές προσωπικότητες, όπως είναι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-moon και ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates.

«Η Ελλάδα έχει εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι όταν ενώσουν τις δυνάμεις τους μπορούν να ανυψώσουν την ελληνική παιδεία και να τη φέρουν στη θέση που της αξίζει. Θα πρέπει, βεβαίως, να ξαναδούμε το επάγγελμά μας, όπως αυτό είναι στην πραγματικότητα: ως λειτούργημα», δηλώνει στην «Η» η κ. Παππά, παρακινώντας τους Έλληνες εκπαιδευτικούς να «πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ