Η κακοκαιρία ανέκοψε τη ροή μεταναστών και προσφύγων προς τη Λέσβο - Μόλις 17 άτομα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο

Στο κέντρο πιστοποίησης και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια καταγράφηκαν μόλις 17 άτομα το τελευταίο 24ωρο, από τις 9:00 χθες έως τις 9:00 σήμερα.

Το συγκεκριμένο γεγονός δείχνει πως το κύμα της κακοκαιρίας ανέκοψε τη ροή προς τη Λέσβο, τουλάχιστον τις τελευταίες ώρες και σε αντίθση με το Σάββατο, όταν έφθασαν στο νησί περί τους 650 μετανάστες και πρόσφυγες, παρά τις κακές συνθήκες που επικρατούσαν. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με τακτικά και έκτακτα δρομολόγια πλοίων αλλά και με αεροπλάνα, χθες αναχώρησαν από τη Λέσβο 2.854 άτομα και θεωρείται ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν καταγεγραμμένοι στο νησί και θα αναχωρήσουν 346 μετανάστες και πρόσφυγες.

Εν τω μεταξύ, στη Χίο το γύρισμα του καιρού από νοτιά σε βοριά λίγο μετά τα μεσάνυχτα έδωσε την ευκαιρία να αποβιβαστούν περίπου 300 μετανάστες και πρόσφυγες. Στο σύνολό τους έχουν καταγραφεί και αναμένεται να αναχωρήσουν από το νησί με το πρώτο πλοίο της γραμμής.

Εν τω μεταξύ, μέτρα για την καλύτερη διαβίωση των προσφύγων στο κέντρο αλλοδαπών Κορίνθου ελήφθησαν μετά και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες για τις συνθήκες διαμονής τους.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, διατέθηκαν στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου 200 υπνόσακοι και 500 κουβέρτες για την κάλυψη των εκεί αναγκών. Επιπροσθέτως, μετά από συνεννόηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), επίκειται ο ορισμός κλιμακίου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού το οποίο θα επισκέπτεται το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, με τη συνδρομή προσωπικού του Στρατού Ξηράς, ολοκληρώθηκε η μεταφορά 95 συνολικά προκατασκευασμένων οικίσκων και η τοποθέτησή τους στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΒΙΑΛ στο Χαλκιό της Χίου, όπου μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει το Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης -Hot Spot στο νησί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ