Σε αυτή τη χώρα το τσιγάρο είναι πλέον παράνομο: Δεν πωλείται πουθενά & το πρόστιμο τσουχτερό για τους παραβάτες

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν εξέδωσε απόφαση με την οποία απαγόρευσε την πώληση όλων των ειδών καπνού, με τα καταστήματα να βρίσκονται αντιμέτωπα με πρόστιμο άνω των 1.000 ευρώ σε περίπτωση που οι αρχές αντιληφθούν ότι προμηθεύει τους πολίτες με τσιγάρα κάτω από τον… πάγκο. 

Η ανεξάρτητη ειδησεογραφική ιστοσελίδα Chrono-TM, αναφέρει ότι ήδη η μαύρη αγορά οργιάζει στην πρωτεύουσα της χώρας Ασγκαμπάτ. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι κάθε πακέτο τσιγάρα κοστίζει πλέον περίπου 10 ευρώ! 

Τα ΜΜΕ στο Τουρκμενιστάν ελέγχονται απευθείας από την κυβέρνηση και οι «Δημοσιογράφοι χωρίς όρια» τοποθετούν τη χώρα στην τρίτη θέση της λίστας με τα κράτη όπου δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου. Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Βόρεια Κορέα ενώ ακολουθεί κατά πόδας η Ερυθραία. 

Παρόλα αυτά, η είδηση κατάφερε να βγει από τη χώρα μέσω άλλων ειδησεογραφικών πηγών. Ο πρόεδρος της χώρας Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ είναι ιδιαίτερα εκκεντρικός ενώ φαίνεται ότι αγαπά ιδιαίτερα την υγιεινή ζωή. Τα ΜΜΕ της χώρας συχνά μεταδίδουν εικόνες του Μπερντιμουχαμέντοφ να κάνει ποδήλατο, να περπατάει ή να ψαρεύει. 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ