Τα τετ-α-τετ που λιώνουν πάγους: Την Τρίτη ο Αλέξης βλέπει τον Κυριάκο και την Πέμπτη την Λαγκάρντ στο Νταβός

Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας και ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η ημερομηνία της συνάντησης οριστικοποιήθηκε την Παρασκευή και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού θα είναι η πρώτη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό το φως και των τελευταίων δημοσκοπήσεων αλλά και των κοινωνικών αντιδράσεων για το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με το συνταξιοδοτικό.

Η πρώτη επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον κ.Μητσοτάκη έγινε το βράδυ της Κυριακής 10 Ιανουαρίου όταν ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε για να συγχαρεί τον νέο αρχηγό της ΝΔ.

Παρά την αντιπολιτευτική κριτική που ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει την κυβερνητική πολιτική σε κανένα θέμα, ο αρχηγός της αξιωματικής ατιπολίτευσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφέρει συναίνεση στον πρωθυπουργό στο ζήτημα της αναθεώρησης του συντάγματος.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κ. Μητσοτάκη την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016, στις 3 μ.μ, στο Μέγαρο Μαξίμου».

Συνάντηση και με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός

Συνάντηση κορυφής με την Κριστίν Λαγκάρντ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στις 21 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Επί τάπητος θα τεθεί το χρέος προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα με την οποία θα απομειωθεί σε βιώσιμα επίπεδα. Η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί τον βασικό παράγοντα ο οποίος θα κρίνει την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Στο μενού θα βρίσκεται σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή του Bloomberg και η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό, η οποία αποτελεί μεγάλο αγκάθι για την ελληνική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ