Φώφη Γεννηματά καλεί Κέντρο για τη δημιουργία νέας παράταξης με νέο αρχηγό

"Αρκετά με τους μικροεγωισμούς" αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Την πρωτοβουλία για συμπόρευση των δυνάμεων του Κέντρου σε έναν νέο πολιτικό φορέα, ο οποίος θα βαδίζει στα πρότυπα της Ιταλικής Ελιάς, αναλαμβάνει με άρθρο της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» του Σαββάτου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η συγκεκριμένη κίνηση ερμηνεύεται ως ένα βήμα για να μπορέσει να κρατηθεί ενεργός ο χώρος των κεντρώων δυνάμεων στο πολιτικό σκηνικό, την ώρα που τα ποσοστά τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και του Ποταμιού, διαρκώς φθίνουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία καταγράφει την πρόθεση ψήφου και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή φέρνει τη Δημοκρατική συμπαράταξη στο 4,1% και το Ποτάμι στο 2,2%.

Η κ. Γεννηματά προτείνει ο αρχηγός της νέας αυτής παράταξης να εκλεγεί από τη βάση τον ερχόμενο Μάιο.

Των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού θα έχει προηγηθεί η διεξαγωγή Πολιτικής, Διακηρυκτικής, Προγραμματικής Συνδιάσκεψης το Μάρτιο, η οποία θα αποφασίσει τη διακήρυξη του φορέα, το όνομα και τα σύμβολα και θα διατυπώσει το προγραμματικό πλαίσιο της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας.

Τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στο νέο σχήμα θα διατηρήσουν την αυτονομία τους διευκρινίζει, ενώ το μητρώο των συμμετεχόντων στην εκλογή του νέου αρχηγού θα είναι ανοιχτό μέχρι και την ημέρα της εκλογής του.

Η λύση για τη χώρα δεν βρίσκεται στην παλιννόστηση της Δεξιάς, ούτε σε μέτωπα που διχάζουν, επισημαίνει η κ. Γεννηματά, μεταξύ πολλών άλλων.

«Η χώρα έχει ανάγκη από μία ισχυρή παράταξη με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική, διακριτά πολιτικά οριοθετημένη από τον δήθεν αριστερό λαϊκισμό και τις παρωχημένες ιδεοληψίες του αλλά και τις συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και εξίσου αναποτελεσματικές πολιτικές που εκπροσωπεί η Δεξιά».

«Αρκετά με τους μικροεγωισμούς στο χώρο της δικής μας παράταξης, είναι η ώρα της ευθύνης, των υπερβάσεων και των αποφάσεων, είμαστε πολλοί που μαζί μπορούμε» καταλήγει η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ