Αγόρια φάτε άφοβα: Μούρα, κόκκινο κρασί & φρούτα είναι το νέο Viagra για τους ειδικούς 

Τα φλαβονοειδή, φυτοχημικά που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί, τα φρούτα, τα διάφορα είδη μούρων όπως τα μύρτιλλα, καθώς και το τσάι, είναι γνωστό ότι προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία μας. 
 

Τώρα οι ειδικοί μας λένε ότι όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να βελτιώσουν και την ανικανότητα τόσο όσο και 5 ώρες εβδομαδιαίου γρήγορου περπατήματος. Η στυτική δυσλειτουργία είναι συχνά ένας προπομπός καρδιαγγειακών προβλημάτων και επίσης εκτιμάται ότι τα προβλήματα στύσης θα αφορούν 322 εκατομμύρια ανδρών παγκοσμίως μέχρι το 2025 οπότε καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα και είναι σκόπιμο οι άνδρες να λάβουν τα μέτρα τους ώστε να την προλάβουν. 

Έτσι, οι ειδικοί συστήνουν στους άνδρες να τρώνε 3 χούφτες μούρα την εβδομάδα και να πίνουν μερικά ποτήρια κόκκινο κρασί ώστε να κρατάνε τα προβλήματα στύσης μακριά τους. Έρευνα από τα Πανεπιστήμια της East Anglia και του Χάρβαρντ σε 50.000 μεσήλικες άνδρες έδειξε ότι τα φλαβονοειδή που βρίσκονται κυρίως σε φρούτα όπως τα μύρτιλα, τα βατόμουρα, τα φραμπουάζ (σμέουρα), τις φράουλες, τα σταφύλια, τα κεράσια κ.α. μπορούν να βελτιώσουν τα προβλήματα στύσης κατά 14%. 

Όταν αυτή η διατροφή συνδυάζεται και με γρήγορο περπάτημα μπορεί να βελτιώσει την ανικανότητα ακόμα και κατά 21%. Η έρευνα έδειξε επίσης, ότι τα οφέλη από τα φλαβονοειδή είναι μεγαλύτερα στους άνδρες που είναι νεότεροι από 70 ετών καθώς επίσης και ότι όσοι ακολουθούσαν ήδη μία διατροφή πλούσια σε τέτοια φυτοχημικά είχαν 10% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα στύσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ