Σόιμπλε σε Τσακαλώτο στο Eurogroup: «Κάντε ό,τι πρέπει και θα βρούμε την άκρη»

Οπως αναφέρουν κύκλοι της πλατείας Συντάγματος «το Eurogroup πήγε πολύ καλά, όπως και οι συναντήσεις Τσακαλώτου» προσθέτοντας πως ο Ελληνας υπουργός τα βρήκε καλύτερα απ' ό,τι ανέμενε. «Περίμενε 3 εύκολα και 3 δύσκολα ραντεβού, αλλά συνάντησε υπουργούς διατεθειμένους να βρεθούν λύσεις» λένε χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πηγές μετέφεραν επίσης το κλίμα στην συνάντηση με τον Σόιμπλε, τόσο στο Βερολίνο όσο και την επομένη στο Eurogroup.

«Κατανοώ, κάντε και εσείς ό, τι πρέπει και θα βρούμε την άκρη» φέρεται να διεμήνυσε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ του έδειξε τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει αλλά και τις δημοσιονομικές επιπτώσεις που υφίσταται η χώρα από την προσφυγική κρίση. Ο Σόιμπλε ήταν αρνητικός στη χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων, ωστόσο εμφανίστηκε θετικός στο να δοθεί βοήθεια στις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός με το προσφυγικό.
«Αυτό είναι το ίδιο με το να δοθούν επιπλέον χρήματα» υποστηρίζει σε συνομιλητές του ο κ. Τσακαλώτος.

Η ελληνική κυβέρνηση αγωνιά πάντως να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν.

«Είναι πολύ σημαντικό να τελειώσει για εμάς γρήγορα η αξιολόγηση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να κλείσει ο φαύλος κύκλος το καλοκαίρι, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα για έξοδο από την κρίση» σημείωναν πηγές του ΥΠΟΙΚ.

Για το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε το ασφαλιστικό στο Eurogroup οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «δεν υπήρχε πιθανότητα να συζητηθεί το ασφαλιστικό, αυτό το κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια και το report πάει στους υπουργούς Οικονομικών. Δεν είχαν κάτι τέτοιο μπροστά τους. Συζήτησαν γενικά τις  διαδικασίες που πρέπει να γίνουν και το πόσο γρήγορα πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για την αξιολόγηση».
Ως προς το ασφαλιστικό, υποστηρίζουν ότι «βρίσκεται σε καλό δρόμο» αναγνωρίζουν ωστόσο το πρόβλημα με το ΔΝΤ για το οποίο σημειώνουν ότι «ακόμη δεν έχει πει τη γνώμη του» για το εάν είναι βιώσιμο το κυβερνητικό σχέδιο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ