Ο Παυλόπουλος κάλεσε τον Πούτιν στην Ελλάδα: 37 εκδηλώσεις την χρονιά Ελλάδα - Ρωσία

Kαθοριστική θεωρεί τη συμβολή του ρωσικού κρατους και του ρωσικού λαού η Ελλάδα, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας 

Κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογλο του Βλαντιμίρ Πούτιν, στην προεδρική κατοικία Νόβο - Ογκαριόβο στα περίχωρα της Μόσχας, ο ​Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε πως: «Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά τον άνθρωπο και τη δημοκρατία» σημείωσε ο κ.Παυλόπουλος. Πρόσθεσε, μάλιστα, με έμφαση ότι «οι όποιες διαφορές ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν με βάση τις θεσμικές διαδικασίες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι με την επίσκεψή του στη Μόσχα εγκαινιάστηκε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 και κάλεσε τον κ.Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του έτους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα .Τόνισε, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος- Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν 37 εκδηλώσεις στις δύο χώρες. Ο κ.Πούτιν σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία εχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς.

Ανταπαντώντας ο κ.Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις για το έτος Ελλάδας - Ρωσίας μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη πιο στενές τις διακρατικές σχέσεις και τους δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς. Τέλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, εξέφρασε την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία να εμπεδωθεί η ειρήνη και να υπερασπιστεί ο άνθρωπος, από τις τρομοκρατικές επιθέδεις του Ισλαμικού Κράτους που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ