Η Αμάλ σε δημοφιλές τηλεοπτικό σόου: Ξαναβρίσκει το ρόλο της σοβαρής & μαχήτριας δικηγόρου

Αυτή την εβδομάδα η διάσημη δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να κάνει συναντήσεις σχετικά με την απελευθέρωση του πρώην προέδρου των Μαλδίβων, Μοχάμεντ Νασίντ.

Στο NBC News εμφανίστηκε η Αμάλ Αλαμουντίν, χωρίς τον αγαπημένο της, όπου τόνισε για την υπόθεση του Νασίντ: «Η δημοκρατία είναι νεκρή στις Μαλδίβες. Στην κυριολεξία αν γινόντουσαν εκλογές τώρα, δεν θα υπήρχε κανένας να θέσει υποψηφιότητα εναντίον του προέδρου. Κάθε ηγέτης της αντιπολίτευσης είτε βρίσκεται πίσω από τα σίδερα είτε έχει συρθεί από την κυβέρνηση στα δικαστήρια».

Η 37χρονη σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ υπερασπίζεται δωρεάν τον πρώην πρόεδρο των Μαλδίβων, ο οποίος έχει ήδη εκτίσει ποινή 6 μηνών από μία καταδίκη 13 χρόνων, με την κατηγορία της τρομοκρατίας, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Η κατηγορία προέκυψε έπειτα από την παραγγελία για την σύλληψη ενός φερόμενου ως διεφθαρμένου δικαστή, όταν ο Νασίντ ήταν πρόεδρος ακόμα, το 2012. Μετά την σύλληψη του δικαστή, ο Νασίντ παραιτήθηκε από την προεδρία εν μέσω λαϊκών αντιδράσεων και στη συνέχεια έχασε και την υποστήριξη του στρατού και της αστυνομίας, ενώ στις εκλογές του 2013 ηττήθηκε από τον ετεροθαλή αδερφό του πρώην ισχυρού ηγέτη της χώρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ