Έγκλημα Κοζάνη: Καταθέσεις που ''καίνε'' τον συζυγοκτόνο - Τα προβλήματα στον γάμο με την Ανθή, τα παιδιά & τα νέα λόγια του δράστη

O σύζυγος και δολοφόνος της Ανθής Λινάρδου προσπαθεί να πείσει ότι το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο, την ώρα που η χώρα παρακολουθεί σοκαρισμένη τις αποκαλύψεις για την ανατριχιαστική δολοφονία στην Κοζάνη.

Οι δικηγόροι του συζυγοκτόνου δίνουν τη δική τους μάχη στα τηλεοπτικά παράθυρα και όχι μόνο, οι συγγενείς των δύο οικογειών δεν ανταλάσσουν κουβέντα και στη μέση βρίσκονται τα μεγάλα θύματα της τραγωδίας, που δεν είναι άλλα από τα τρία παιδιά. Οι γονείς της άτυχης Ανθής κινούνται ώστε να αποκτήσουν την επιμέλεια και να τα πάρουν στον Πειραιά για να τα μεγαλώσουν.

Όπως είπε στην εκπομπή LiveNews η δικηγόρος της οικογένειας, οι γονείς της Ανθής έχουν σκοπό να επιτρέπουν στον πατέρα τους να τα βλέπει, αλλά όπως είπε δεν έχουν έρθει σε συνεννόηση με την άλλη πλευρά, που ακόμα και τώρα, μετά τις αποκαλύψεις δεν θέλουν να μιλήσουν μαζί τους γι αυτό το θέμα.

Όλα αυτά ενώ ο δολοφόνος προσπαθεί να πείσει πως δεν σχεδίασε το έγκλημα. Μετά την ομολογία και την ανατριχιαστική περιγραφή για τη δολοφονία και την ταφή της Ανθής στο χωράφι του, άνοιξε και πάλι το στόμα του στους αστυνομικούς λέγοντας πως θόλωσε. ''Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Ήθελε να πάρει τα παιδιά μακριά μου και όπως κάθε πατέρας αισθάνθηκα οργή. Μετά φοβήθηκα και προσπάθησα να εξαφανίσω το πτώμα. Όσοι λένε ότι σχεδίασα το έγκλημα, το λένε επειδή δεν με ξέρουν'' φέρεται να είπε.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso η οργή της οικογένειας της 37χρονης ξεχειλίζει. “Ήταν επιθετικός και προσβλητικός προς την Ανθή όταν ήρθαν για τις γιορτές στον Πειραιά. Δεν θέλω ούτε να τον δω. Τι να πω τώρα στο τέρας;” είπε η μητέρα της Ανθής για τον 40χρονο Τάσο Τσουχάρα.

Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι η σχέση του ζευγαριού ήταν προβληματική και πως ο 40χρονος αποφάσισε να δολοφονήσει τη σύζυγό του όταν εκείνη πήρε την απόφαση να τον χωρίσει. Όσοι γνώριζαν την κατάσταση λένε πως “ήξερε εδώ και δυο χρόνια ότι η Ανθή ήθελε να φύγει από το Βελβεντό. Τον τελευταίο χρόνο είχε αποφασίσει ότι θα χωρίσει”.

Η δικηγόρος της οικογένειας της 37χρονης, Παρασκευή Σαββίδου, δήλωσε βέβαιη ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ότι είχε σχεδιάσει τα πάντα. Αντίθετα ο δικηγόρος του 40χρονου συζυγοκτόνου, κ. Κουλιούφας, υποστηρίζει ότι ο δράστης δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει την πράξη του και χαρακτηρίζει την δολοφονία της 37χρονης γυναίκας έγκλημα πάθους.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειάς της η άτυχη γυναίκα, όπως είπε η αδελφή της είχε υποστεί και σεξουαλική κακοποίηση από τον σύζυγό της. Η κατάσταση λένε άρχισε να γίνεται χειρότερη μετά τη γέννηση των διδύμων παιδιών. Καταπιεζόταν, ο σύζυγός της δεν της έδινε χρήματα, ούτε και της επέτρεπε να δουλέψει... Δυστυχώς κανείς δεν περίμενε αυτή την κατάληξη. Τωρα οι γονείς της άτυχης κοπέλας σκέφτονται να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στον Πειραιά, μαζί τους θέλουν να πάρουν και τα τρία αγγελούδια.

 «Από το καλοκαίρι που έλεγε συνεχώς ότι θέλει να χωρίσουμε. Ήθελε να πάρει τα παιδιά και να φύγει. Μου το ξαναείπε εκείνο το βράδυ. Μαλώσαμε. Θόλωσα. Την έπιασα από το λαιμό και την έπνιξα. Μόλις κατάλαβα ότι είναι νεκρή την πήρα αγκαλιά, την τύλιξα σε μια κουβέρτα και την κατέβασα από την εσωτερική σκάλα στο γκαράζ. Την έβαλα στο αυτοκίνητο, την μετέφερα στο χωράφι και την έθαψα» είπε κατά τη διάρκεια της ομολογίας του ο δράστης.

Από την ιατροδικαστική έκθεση, ωστόσο, προκύπτει πως ο δράστης πρώτα χτύπησε και μετά έπνιξε την άτυχη γυναίκα, καθώς έφερε κάταγμα στο κεφάλι και εκχυμώσεις γύρω από τα μάτια. Σοκ προκαλεί και το θέατρο που έπαιζε επί τέσσερις ημέρες ο 40χρονος. Όχι μόνο δήλωσε ο ίδιος την εξαφάνιση της συζύγου του, αλλά συμμετείχε στις έρευνες της αστυνομίας, αναζητώντας την εναγωνίως και ανησυχώντας για την τύχη της, όπως περιέγραφε ο ίδιος μιλώντας σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έπεισαν τους αστυνομικούς, καθώς έπεφτε εξαρχής σε αντιφάσεις. Στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν οι πατερίτσες που χρησιμοποιούσε η 37χρονη, η οποία είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι, το κινητό της τηλέφωνο, αλλά και τα γυαλιά μυωπίας της. Επίσης, ο δράστης είχε αμυχές στο πρόσωπο, οι οποίες ισχυρίστηκε ότι προκλήθηκαν από κλαδιά δέντρου στο χωράφι του. Ο δράστης “έσπασε” όταν οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο χωράφι όπου είχε θάψει τη σύζυγό του, ομολογώντας μετά από τέσσερις ημέρες το φρικτό έγκλημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ