Σελίν Ντιόν : Το φωτό άλμπουμ μιας μεγάλης τραγουδίστριας που αγάπησε τον μάνατζερ της στα 14 & έμεινε πιστή ως το τέλος

Η Σελίν Ντιόν σήμερα γίνεται 48 ετών.

Η Ντιόν γεννήθηκε στο Σαρλμάν, ένα προάστιο του Μόντρεαλ, και είναι το μικρότερο από τα δεκατέσσερα παιδιά φτωχής οικογένειας Γαλλοκαναδών. 

Οι γονείς της Σελίν είχαν ένα μουσικό μπαρ. Η μητέρα της έπαιζε βιολί και ο πατέρας της ακορντεόν. Εκείνη ξεκίνησε να τραγουδά στο μπαρ των γονιών της όταν ήταν 5 χρονών κι έτσι έγινε διάσημη στην πόλη.

Στα 12 γνώρισε τον μάνατζερ και μεγάλο της έρωτα Ρενέ Ανζελίλ 

Όταν έφτασε τα 12, η μητέρα της επικοινώνησε με τον Ρενέ Αντζέλιλ (μελλοντικό σύζυγο της Σελίν), τον πιο γνωστό μάνατζερ στο Κεμπέκ, ο οποίος υποθήκευσε το σπίτι του για να στηρίξει την καριέρα της Σελίν.

Το 1981 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο La voix du bon Dieu και το single Ce n'était qu'un rêve, το οποίο έγραψε η μητέρα της. Κέρδισε το α΄ βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού της εταιρείας Γιαμάχα (Yamaha) με το τραγούδι Tellement j'ai d'amour pour toi στο Τόκυο το 1982.

Το 1988 κέρδισε το α΄ βραβείο στον διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι Ne partez pas sans moi, το οποίο ερμήνευσε εκπροσωπώντας την Ελβετία.

Το πρώτο της άλμπουμ στα αγγλικά με τον τίτλο Unison κυκλοφόρησε το 1990.

Δύο χρόνια αργότερα, ερμήνευσε το τραγούδι Beauty and the Beast για την χολιγουντιανή ταινία Η ωραία και το τέρας, με τον Πίμπο Μπράισον (Peabo Bryson), το οποίο τιμήθηκε με Όσκαρ καθώς και βραβείο Γκράμι για καλύτερο ντουέτο του 1992. Έκτοτε η σταδιοδρομία της άρχισε να ανεβαίνει κατακόρυφα και η ίδια μετοίκησε στις ΗΠΑ.

Το 1993 κυκλοφόρησε το άλμπουμ της The Colour Of My Love, το οποίο έγινε πλατινένιο. Αυτό το άλμπουμ περιέχει μεγάλες επιτυχίες της Ντιόν, όπως το Just Walk Away ή το Think Twice. Περιέχει επίσης το The Power Of Love, που σάρωσε τα Charts και ανέδειξε την τραγουδίστρια ως μία από τις μεγαλύτερες φωνές της ποπ στη δεκαετία του 1990.

Εν τω μεταξύ, κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ στα γαλλικά Dion chante Plamondon (1991), Des mots qui sonnent (1991) και À l'Olympia (1994) για να ικανοποιήσει τους Γαλλοκαναδoύς και Γάλλους οπαδούς της. 

Ο γάμος της Σελίν Ντιον άφησε εποχή γιά το κιτς του αλλά κράτησε ως το τέλος του συζύγου της 

Η Celine Dion και ο Rene Angelil παντρεύτηκαν στις 17 Δεκεμβρίου του 1994, στην Notre Dame Basilica του Montreal, στον Καναδά, την πατρίδα και των δυο τους. 

Πεντακόσιοι φανατικοί θαυμαστές της τραγουδίστριας υπέμεναν τη ψυχρή θερμοκρασία και τη παγωνιά έξω από τον εντυπωσιακό ναό, με σκοπό να δουν από κοντά το είδωλό τους να παντρεύεται τον εκλεκτό της καρδιάς της.

Η Dion φορούσε μια βασιλοπρεπή δημιουργία από μετάξι, πλούσια διακοσμημένη με μαργαριτάρια ραμμένα στο χέρι, των σχεδιαστών Mirella και Steve Gentile.  

Το νυφικό είχε μια ρομαντική λαιμόκοψη που άφηνε να φαίνεται ένα λεπτεπίλεπτο διαμαντένιο περιδέραιο, και ένα πέπλο μάκρους 6 μέτρων, το οποίο κρατούσαν οι οχτώ αδερφές της νύφης.

Τα μανίκια του ήταν σε σχήμα κορνέτων, πλήρως εναρμονισμένα με το φουσκωτό κάτω μέρος που θύμιζε φούστα επίσημου χορού. 

Για να συνοδεύσει αυτό το εντυπωσιακό φόρεμα, το οποίο μάλιστα χρειάστηκε 1.000 ώρες για να δημιουργηθεί, η Dion είχε επιλέξει μια τιάρα 3,5 κιλών, φτιαγμένη από 2.000 αυστριακά κρύσταλλα, πάνω στην οποία ήταν συνημμένο ένα τεράστιο πέπλο που θύμιζε εκείνο της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε μήκος και μεγαλοπρέπεια.

Μετά την ανταλλαγή όρκων μπροστά από τα περίτεχνα βιβλικά σκαλίσματα που περικύκλωναν το ιερό, το ζευγάρι και οι 530 καλεσμένοι του πήγαν στην αίθουσα δεξιώσεων του Hotel Westin Mont-Royal για το γαμήλιο πάρτι.  

Όταν η Dion και ο Angelil έκαναν την είσοδό τους στον χώρο, τεχνητές νιφάδες χιονιού άρχισαν να πέφτουν από την οροφή, συνοδευόμενες από τις μελωδίες μιας ορχήστρας 21 ατόμων και της φωνής του Warren Wiebe ο οποίος ερμήνευσε την επιτυχία της Celine «The Color Of My Love». 

Η γαμήλια τούρτα του ζεύγους ήταν ένα τεράστιο προφιτερόλ με παστέλ τριαντάφυλλα στη κορυφή του, το οποίο είχε το σχήμα ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Μιά ζωή μαζί 

Το 1995 κυκλοφόρησε το άλμπουμ της Ντιόν στα γαλλικά με τίτλο D'Eux, το οποίο έγινε πλατινένιος στην Αμερική και την Ευρώπη και θεωρήθηκε η μεγαλύτερη γαλλική δισκογραφική επιτυχία της χρονιάς. 

Το 1996 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Falling Into You για το οποίο η τραγουδίστρια τιμήθηκε με βραβείο Γκράμι για τον καλύτερο δίσκο ποπ της χρονιάς.

Το 1997 τραγούδησε το My Heart Will Go On, το κύριο τραγούδι της ταινίας Τιτανικός. Το τραγούδι αυτό τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ.

Το 2007 κυκλοφόρησε ο γαλλόφωνος δίσκος με τίτλο D'Elles. Τον ίδιο χρόνο, κυκλοφόρησε το αγγλόφωνο άλμπουμ της Ντιόν με τίτλο Taking Chances, με 16 τραγούδια με στίχους και παραγωγή των Delta Goodrem, Aldo Nova, Ne-Yo, Ben Moody, Kara DioGuardi και Dave Stewart.

Το άλμπουμ αυτό ανέβηκε στο #3 του US Billboard 200 και πούλησε περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Παντρεύτηκε τον καναδό λιβανέζικης καταγωγής Ρενέ Ανζελίλ (René Angélil),  ο οποίος ήταν και μάνατζέρ της, και είναι μητέρα τριών αγοριών. 

Έμεινε μαζί του έως το τέλος της ζωής του.

Τον περασμένο Δεκέμβρη ο σύζυγός της έφυγε από την ζωή έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Η τραγουδίστρια ήταν συντετριμμένη με τον θάνατο του συζύγου της και ακύρωσε την περίοδο εκείνη όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της.

Δύο μέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της, έφυγε από την ζωή και ο αδερφός της τραγουδίστριας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ