Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Παρουσιάζεται ως μέγας εκσυγχρονιστής & μεταρρυθμιστής αλλά είναι πιστός συνεχιστής του κομματικού κράτους

Η κριτική Τσίπρα αναφερόταν στα έργα και τις ημέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ παρουσιάζεται ως μέγας εκσυγχρονιστής και μεταρρυθμιστής, αλλά πριν λίγους μήνες στην κυβέρνηση Σαμαρά είχε καίρια θέση. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στη θητεία του υπήρξε ο πιο πιστός συνεχιστής των χειρότερων παραδόσεων του κομματικού κράτους. Καθαίρεσε τους προϊσταμένους της Δημόσιας Διοίκησης και διόρισε με μη διαφανείς διαδικασίες αυτούς που ο ίδιος επέλεξε».


«Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του» είπε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε πως ο κύριος Μητσοτάκης δεν δίστασε ακόμη και διευθυντές που είχαν κριθεί να τους υποβαθμίσει σε απλούς υπαλλήλους, προκειμένου να αναβαθμίσει δικούς του ανθρώπους και μάλιστα σε μία περίοδο με μία κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία επισήμως είχε καθιερώσει το σύστημα 4-2-1 για τη νομή και τη λαφυραγώγηση του κράτους, με τέσσερις τοποθετήσεις από το πρώτο κόμμα, δύο από το δεύτερο κόμμα και μία από το τρίτο. «Αυτή ήταν η μοιρασιά και είναι οι ίδιοι που επαίρονται σήμερα για τα θεσμικά κενά που οι ίδιοι δημιούργησαν και τις στρεβλώσεις» είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δεν δίστασαν να βαφτίσουν, τότε, τις απολύσεις διοικητική μεταρρύθμιση σε αγαστή συνεργασία με τους πιο αντιδραστικούς κύκλους των δανειστών.

«Ονόμασαν τις απολύσεις στο Δημόσιο "μεταρρύθμιση", με την υποστήριξη των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών», είπε ο κύριος Τσίπρας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ