Δημοσιοποίησαν βίντεο με το λίγων ημερών μωρό τους που πέθανε από κοκκύτη ώστε να ευαισθητοποιήσουν για τον εμβολιασμό

Ένα ζευγάρι από το Περθ της Αυστραλίας έχασε τον μιρκό του Ράιλι, όταν ήταν μόλις 32 ημερών, από επιπλοκές του κοκκύτη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του νεογέννητου, ο Γκρεγκ και η Κάθριν Χιουζ κατέγραφαν με την κάμερά τους τις προσπάθειές του να αναπνεύσει, καθώς πνιγόταν από το βήχα και αργότερα καθώς επιδεινωνόταν η πνευμονία που του προκάλεσαν οι τοξίνες του υπαίτιου βακτηρίου.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, έμαθαν ότι, ενώ σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Νέα Ζηλανδία συνιστάται εμβολιασμός των εγκύων κατά του κοκκύτη, στην Αυστραλία αυτό δεν συμβαίνει. Αποφάσισαν, λοιπόν, να κινητοποιηθούν και να ενημερώσουν το κοινό για τους κινδύνους από τον μη εμβολιασμό, αλλά και να ασκήσουν πίεση στο υπουργείο Υγείας της πατρίδας τους, ώστε να αλλάξει τις συστάσεις του.

Επειδή, όμως, πάρα πολλές έγκυοι δεν εμβολιάζονται εναντίον της νόσου, οι νεαροί γονείς αποφάσισαν να δώσουν στην δημοσιότητα το βίντεο με την αγωνία του παιδιού τους «για να μην πεθάνει άλλο μωρό από μία αρρώστια που μπορεί να αποτραπεί».

«Μελέτες έχουν δείξει πως όταν η έγκυος εμβολιάζεται κατά του κοκκύτη, το μωρό της έχει 90% λιγότερες πιθανότητες να μολυνθεί από τη νόσο κατά τους δύο πρώτους κρίσιμους μήνες της ζωής του, όταν δεν μπορεί να εμβολιαστεί το ίδιο. Δυστυχώς κανείς δεν μου είπε να εμβολιαστώ όταν ήμουν έγκυος. Αν το είχα κάνει, ο Ράιλι θα ήταν σήμερα ζωντανός», δήλωσε η μητέρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ