Grande party γενεθλίων για αρχινονό που έγινε 100 ετών - Μπαλόνια, τούρτα & σαμπάνια για όλους

Το πολυτελέστατο δείπνο του Ιταλού αρχινονού έχει μετατραπεί, καθώς φαίνεται, σε κύριο θέμα της ιταλικής ειδησεογραφίας τις τελευταίες ώρες.

Ο Προκόπιο Ντι Μάτζιο επέλεξε να γιορτάσει τα εκατοστά του γενέθλια στο χωριό Τσίνιζι της Σικελίας. Κατόρθωσε, μάλιστα, να οργανώσει και θέαμα με πυροτεχνήματα, παρά την σχετική απαγόρευση που είχε υπογράψει ο δήμαρχος της περιοχής.


 
Πρόκειται για τον γηραιότερο μαφιόζο εν ζωή, σύμφωνα με την Daily mail, και τελευταίο στενό συνεργάτη εν ζωή του πρώην επικεφαλής της Κόζα Νόστρα, Τοτό Ριίνα.

Ο Ντι Μάτζιο, ακολουθώντας την γνωστή στρατηγική των μελών του οργανωμένου εγκλήματος, συνεχίζει να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι «η μαφία δεν υπάρχει» και ότι ο ίδιος δεν είχε ποτέ του καμία ανάμειξη με την Κόζα Νόστρα. Ο γιός του, όμως, έχει καταδικασθεί σε ισόβια για μαφιόζικη δράση.

Στο ίδιο χωριό, το Τσίνιζι, στις 9 Μαίου του 1978 η μαφία δολοφόνησε τον νεαρό αριστερό Πεππίνο Ιμπαστάτο, ο οποίος από τα μικρόφωνα του ερασιτεχνικού ραδιοφώνου Radio Out, είχε καταγγείλει με υποδειγματικό θάρρος, την απεριόριστη εξουσία της Κόζα Νόστρα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ