Έκτακτο: Χιονοστιβάδα παρέσυρε μαθητές στις Γαλλικές Άλπεις: 3 νεκροί & 5 τραυματίες

Μια απρόσμενη τραγωδία με τρεις νεκρούς έλαβε χώρα σήμερα στις γαλλικές Άλπεις.

Από μια χιονοστιβάδα παρασύρθηκαν δέκα μαθητές και ο καθηγητής τους, με αποτέλεσμα οι πέντε εξ αυτών να τραυματιστούν σοβαρά και πέντε να αγνοούνται.

Τέσσερις ανήλικοι εντοπίστηκαν έχοντας υποστεί καρδιακή ανακοπή και ο καθηγητής εντοπίστηκε αναίσθητος, σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, ενώ η ομάδα των εκδρομέων επισκεπτόταν την περιοχή από τη Λιόν (νοτιοανατολικά). Σύμφωνα με άλλη πηγή στη γαλλική αστυνομία, υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός.

Πρόκειται για δύο 14χρονους Γάλλους μαθητές και έναν Ουκρανό, ο οποίος ήταν σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών. Τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και πέντε παιδιά αγνοούνται. Ο καθηγητής και οι μαθητές βρίσκονταν σε υψόμετρο 2.600μ., σε πίστα που ήταν κλειστή για το κοινό. Στην περιοχή επιχειρούν 30 μέλη σωστικών συνεργείων και τρία ελικόπτερα.

Ένας από τους ανήλικους απεγκλωβίστηκε σώος, σύμφωνα με την αστυνομία, που έχει αναπτύξει δυνάμεις διάσωσης με τη συμβολή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και τεσσάρων  ελικοπτέρων. Μετά τις πρώτες χιονοπτώσεις, στις αρχές Ιανουαρίου, οι αρχές προειδοποιούν εναντίον του αυξημένου κινδύνου σχηματισμού χιονοστιβάδων στις γαλλικές Άλπεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ