Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Σκουρλέτη - Ράιτ: Στον αέρα η επένδυση στις Σκουριές

H συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον πρόεδρο της Eldorado Gold ολοκληρώθηκε αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο έπειτα από τις πρωινές δηλώσεις του, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι με ευθύνη της εταιρείας έχει δημιουργηθεί ένα πάρα πολύ βαρύ κλίμα και προσέθεσε ότι όταν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις μιας επενδυτικής εταιρείας με το Δημόσιο, αυτά λύνονται με διάλογο και όχι με την κατάθεση τελεσιγράφων. «Προϋπόθεση για οποιονδήποτε διάλογο από εδώ και μπρος είναι να πάρει πίσω την απόφαση (για αναστολή των επενδύσεων) η εταιρεία. Δεν μπορούμε να συζητούμε κάτω από καθεστώς εκβιασμών» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά τη λήξη της συνάντησης με τον πρόεδρο της Eldorado Gold Πολ Ράιτ και τη διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός.

Σκουρλέτης: Ο κ. Ράιτ μπήκε και σε άλλα χωράφια, στα χωράφια της πολιτικής

«Ο κ. Ράιτ μπήκε και σε άλλα χωράφια, στα χωράφια της πολιτικής, και αυτό βάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα. Θέσαμε ένα ερώτημα στον εκπρόσωπο της καναδικής εταιρείας, αν πράγματι τον ενδιαφέρει αυτή η επένδυση ή συνυπολογίζοντας και άλλες παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την πορεία της τιμής του χρυσού θεωρεί ότι έχει κλείσει ο κύκλος της επένδυσης για την εταιρεία» τόνισε ο υπουργός. Διαβεβαίωσε, επίσης ότι η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας και εκεί και αλλού.

Ράιτ: Είμαστε εδώ ως επενδυτές, όχι για να κάνουμε πολιτική
Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε, από την πλευρά του, τη συνάντηση ο κ. Ράιτ. «Μας δόθηκε», προσέθεσε, «η ευκαιρία να αιτιολογήσουμε την απόφασή μας. Είμαστε εδώ ως επενδυτές, όχι για να κάνουμε πολιτική». Ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, ανέφερε ότι ξεκίνησε ένας διάλογος, ο οποίος δεν σταματάει.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ράιτ, ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων στα μεταλλεία της Χαλκιδικής οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον τους και από το πρωί της Τετάρτης είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο στην οδό Μεσογείων.

«Η Eldorado Gold δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα, εκτός αν τη διώξουν»
Η πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης χρυσού Eldorado Gold δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα, εκτός αν τη διώξουν και θα περιμένει μέχρι να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας, διεμήνυσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "Ελληνικός Χρυσός", Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος. «Θα περιμένουμε να εκδοθεί η άδεια λειτουργία όσος χρόνος χρειαστεί. Η Eldorado δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα εκτός αν τη διώξουν» είπε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή "Καθημερινά", με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας αρνήθηκε ότι η Eldorado Gold απειλεί με απολύσεις τους 600 εργαζόμενους στα μεταλλεία, προκειμένου να εκβιάσει την κυβέρνηση και τόνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι δεν έχουν αυτή τη στιγμή αντικείμενο απασχόλησης μέχρι να εγκριθεί η άδεια. Είπε επίσης ότι, παρά την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει, η εταιρεία θα συνεχίσει την ενασχόληση με την επένδυση, χωρίς το κομμάτι των Σκουριών.

Εξάλλου, απαντώντας στις καταγγελίες του αρμόδιου υπουργού Π. Σκουρλέτη, ότι η εταιρεία εκβιάζει την κυβέρνηση με το ζήτημα των απολύσεων, είπε ότι η Eldorado επένδυσε μέχρι τώρα στην Ελλάδα 700 εκατ. δολάρια, ότι δεν τις ταιριάζει αυτός ο χαρακτηρισμός και ότι "επί μία δεκαετία δέχεται τραμπουκισμούς κάθε είδους".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ