Μπακογιάννη: Θα κάνω ό,τι μου πει ο Κυριάκος - Δεν πρόκειται να διεκδικήσω τίποτα

Για πρώτη φορά η ΝΔ γίνεται ένας πόλος που μπορεί να εκφράσει όλους αυτούς που στο δημοψήφισμα ψηφίσαν «ΝΑΙ» δήλωσε σήμερα στο Mega η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Θα κάνω ό,τι μου πει ο Κυριάκος. Δεν πρόκειται να διεκδικήσω τίποτα», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

«Ο πρώτος γύρος έδωσε ένα ισχυρότατο μήνυμα - την ανάγκη στροφής προς το κέντρο και αυτό ήταν η πρώτη νίκη του κόμματος», είπε.

Πρόσθεσε ότι: «Μια ισχυρή κεντροδεξιά όπως θέλει να είναι η ΝΔ πρέπει να έχει και το κέντρο και τη δεξιά».

Η πρώτη φωτό & τα χαμόγελα Ντόρας - Κυριάκου

Συγκινημένη δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία της ΝΔ.
Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως είναι μια πολύ ευχάριστη μέρα καθώς η ΝΔ γύρισε σελίδα και επεσήμανε την ανάγκη να δουλέψουν όλοι σκληρά. «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας την οποία πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Οι απαιτήσεις από το νέο πρόεδρο είναι πάρα πολύ ψηλές, και είμαι σίγουρη ότι αυτή η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί θα συνεχιστεί και στο μέλλον» τόνισε.

Όπως είπε η βουλευτής της ΝΔ, ο νέος πρόεδρος του κόμματος ξεκαθάρισε πως «όλα τα στελέχη της ΝΔ από οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκονται, θα δουλεύουν πάρα πολύ». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επεσήμανε πως δεν συζήτησε με τον πρόεδρο για θέσεις, ενώ δήλωσε πως είναι πολύ σημαντική μέρα για την ίδια και σε ανθρώπινο επίπεδο. «Δεν παύουμε να είμαστε και άνθρωποι. Όπως καταλαβαίνετε ήταν εξαιρετικά συγκινητικό και τιμητικό να βλέπεις τον αδερφό σου πρόεδρο της ΝΔ αλλά πέραν αυτού δίνω μεγάλη σημασία στο νέο αέρα που πνέει στα γραφεία της ΝΔ», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Η συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη – Κυριάκου Μητσοτάκη στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Συγγρού ήταν προγραμματισμένη για τις 10:00 και λίγα λεπτά μετά ανέβηκε στη σελίδα της πρώτης στο Facebook η πρώτη κοινή φωτογραφία, με τα χαμόγελα να περισσεύουν, σε μια προσπάθεια να δοθεί απάντηση στα όσα έχουν ακουστεί τελευταία για τις σχέσεις των δυο αδερφών.
Νωρίτερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε υποσχεθεί πως «θα δώσω και την ψυχή μου για τον Κυριάκο». Όπως είπε, άλλωστε, είχε δηλώσει και στο παρελθόν ότι «το αίμα νερό δεν γίνεται». Σημείωσε όμως ότι εάν έβγαινε δημόσια υπέρ του αδελφού της τότε «όλος ο κόσμος θα έλεγε βγαίνει η οικογένεια, κάνει η οικογένεια», ενώ εάν τοποθετούνταν υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα έλεγαν ότι «πάει κόντρα στον αδελφό της». «Σώπασα, έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω και αυτό φθάνει», είπε σημειώνοντας πως σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές βρέθηκε σε δύσκολη θέση.

Σχετικά με το ρόλο της στο κόμμα τόνισε πως θα κάνει ό,τι της πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και διαβεβαίωσε ότι δεν θα διεκδικούσε τίποτα παραπάνω από όσα θα διεκδικούσε με άλλον αρχηγό. «Θα δώσω και την ψυχή μου διότι πιστεύω ότι υπάρχει ελπίς», τόνισε.
Εξέφρασε τη σιγουριά της ότι ο αδελφός της θα διαχειριστεί με σύνεση και προσοχή τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του και απορρέουν από τη νέα αντίληψη της πολιτικής που φέρνει, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει «να τελειώνει η Ελλάδα με το λαϊκισμό».

Τόνισε πως το πρώτο που θα πρέπει να αλλάξει στη ΝΔ είναι η οργανωτική της δομή και το δεύτερο η αντίληψη της συλλογικότητας και της δημοκρατικότητας που είχε εκλείψει και την οποία πιστεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας ειδικότερα για τον Άδωνι Γεωργιάδη επισήμανε ότι ο βουλευτής ιδεολογικά απέχει από την ίδια και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένας μαχητικός πολιτικός που «δίνει τα ρέστα του» και που φυσικά «στάθηκε» στον πρόεδρο της ΝΔ.

Πρόσθεσε δε ότι η μεγάλη κεντροδεξιά σημαίνει ότι υπάρχει το κέντρο αλλά και η Δεξιά. «Ο Άδωνις αισθάνεται δεξιός, εμείς αισθανόμαστε κεντρώοι», σημείωσε. Όπως τόνισε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι γίνεται «ένας πόλος που μπορεί να εκφράσει το σύνολο των ανθρώπων που στο δημοψήφισμα ψήφισαν "ναι"».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ