Le Soir: Το τέλος της κυριαρχίας της οικογένειας Καραμανλή στη ΝΔ

Στις πολιτικές απόψεις και στην επαγγελματική και πολιτική διαδρομή του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας φιλοξενεί αφιέρωμα στο σημερινό φύλλο της η βελγική εφημερίδα Le Soir.

 

Η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές σημαίνει το τέλος της κυριαρχίας της οικογένειας Καραμανλή στη ΝΔ, όπως εκτιμά η εφημερίδα, ενώ ο ίδιος έχει υιοθετήσει το προφίλ του νεοφιλελεύθερου μεταρρυθμιστή, απέχοντας κατά πολύ από το λαϊκισμό που χαρακτήριζε τα τελευταία χρόνια την ηγεσία της ΝΔ και κρατώντας ταυτόχρονα αποστάσεις από την οικογένειά του και κυρίως από την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας υπογραμμίζει, επίσης, ότι ως υπουργός υπεύθυνος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση τράβηξε την προσοχή των πιστωτών της Ελλάδας, αφού κατά τη θητεία του επιταχύνθηκε η διαδικασία «απολίπανσης» του ελληνικού δημόσιου τομέα.

Το δημοσίευμα καταλήγει επισημαίνοντας πως στην ελληνική πολιτική σκηνή βρίσκονται τώρα δύο νέοι ηλικιακά ηγέτες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από διάθεση πόλωσης και πρόθεση να πολεμήσουν, με πρώτη μάχη αυτήν της υιοθέτησης από τη Βουλή, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ