Ο Ισπανός συγγραφέας Félix Estaire του έργου «ΜπΑΤσος» έρχεται στην Ελλάδα και στον Πολυχώρο Vault

Ο Ισπανός συγγραφέας του έργου «ΜπΑΤσος» που παρουσιάζεται για 1η φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου έρχεται στην Ελλάδα  για μια συζήτηση με το κοινό την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016.

 

Ο Félix Estaireέρχεται στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει την 1η παρουσίαση του έργου του στη χώρα μας και να συζητήσει τους προβληματισμούς και τα μηνύματα του έργου του με το κοινό αμέσως μετά την παράσταση.

Η παράσταση που παρουσιάζεται από τον Οκτώβριο στον Πολυχώρο Vault σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου έχει ήδη κερδίσει την αποδοχή του κοινού και γι’ αυτό το λόγο παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016.

Το έργο του Félix Estaire, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε, θίγει το θέμα του φαύλου κύκλου της βίας και των οδυνηρών συνεπειών της μέσα από τη σύγκρουση ενός πατέρα, αστυνομικού των ΜΑΤ, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος στη διαδήλωση με την κόρη του.  Πρόκειται για ένα σύγχρονο κείμενο, βαθιά πολιτικό που με ιδιαίτερα ευφυή τρόπο και σύγχρονη θεατρική γλώσσα, θίγει ζητήματα και έννοιες όπως η δημοκρατία, η ελευθερία, ο φόβος, η χειραγώγηση μέσω του εκφοβισμού, η ελεύθερη έκφραση αλλά και η σημασία του καθήκοντος ιδωμένη από διαφορετικές ιδεολογικές οπτικές. 

Τη μετάφραση του έργου από τα ισπανικά υπογράφει η Κατερίνα Χριστοδούλου ενώ τους δύο οριακούς ρόλους πατέρα και κόρης ερμηνεύουν οι: Μπάμπης Χατζηδάκης και Άρτεμις Ορφανίδου  Τη συζήτηση του συγγραφέα με το κοινό, που θα ακολουθήσει την παράσταση της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου, συντονίζει η σκηνοθέτης της παράστασης Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.

Η παράσταση «ΜπΑΤσος» τελεί υπό την Αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Ο Félix Estaire είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας θεατρικών έργων. Γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1976. Σπούδασε υποκριτική και παρακολούθησε σεμινάρια παντομίμας και κλόουν καθώς και μαθήματα σύγχρονου  χορού. Επίσης, σπούδασε σκηνοθεσία και συγγραφή θεατρικού έργου στην Ανώτερη  Σχολή Δραματικής Τέχνης της Μαδρίτης (RESAD) και έκανε το  μεταπτυχιακό του πάνω στις θεατρικές σπουδές στο πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης. Αυτή την περίοδο κάνει το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Carlos III, στη Μαδρίτη. Εχει δουλέψει ως ηθοποιός σε περισσότερες από 30 θεατρικές παραγωγές. Εχει ιδρύσει τη δική του θεατρική ομάδα (ΤΑC), με την οποία , μέχρι σήμερα, έχει ανεβάσει 8 θεατρικές παραγωγές.

Ως θεατρικός συγγραφέας εκτός από τον «Μπάτσο»» έχει γράψει ακόμη 7 έργα, όπου το τελευταίο του  «Ραψωδία για έναν ψηλό άντρα» ανέβηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Εθνικό Θέατρο Μαδρίτης. Το 2010 απέσπασε το δεύτερο βραβείο θεατρικής συγγραφής (FATEX) για το έργο του «Η τριλογία των αθλημάτων».  Επίσης, έχει κάνει θεατρικές διασκευές γνωστών θεατρικών έργων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» του  H. McCoy  και το «ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές» του Max Frisch. 

Εχει σκηνοθετήσει περισσότερα από 25 έργα σε μεγάλες και μικρές θεατρικές σκηνές. Σήμερα διδάσκει Σκηνικές και Παραστατικές Τέχνες στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και είναι διευθυντής του μεταπτυχιακού τμήματος Σκηνοθεσίας και Παραγωγής στο ίδιο Πανεπιστήμιο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ