Εκπαιδευτικοί & φοιτητές εισέβαλαν στη δημόσια συζήτηση για την Παιδεία - Φωτό - Ματαιώθηκε η πρεμιέρα της

Στην αίθουσα που ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενήσει την πρώτη δημόσια συζήτηση για την Παιδεία εισέβαλαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές.

 

«Σήμερα ήταν η πρώτη εκδήλωση του εθνικού και κοινωνικού διάλογου για την παιδεία. Μια ολιγομελής ομάδα επέλεξε να μην αφήσει να γίνει ο διάλογος. Τους δώσαμε το λόγο, τους είπαμε να θέσουν τα αιτήματά τους» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος.

.

«Δεν δέχτηκαν διότι ο στόχος τους ήταν η ματαίωση της συζήτησης. Είμαστε αποφασισμένοι ο διάλογος να συνεχιστεί με πολλούς τρόπους και οι συζητήσεις θα διεξαχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί. Παράλληλα θα συνεδριάσουν οι επιτροπές, ενώ θα υπάρξει και η αρθρογραφία. Θα συνεχίσουμε το διάλογο, διότι αυτό έχει ανάγκη η παιδεία μας. Έχει ανάγκη μιας μεγάλης μεταρρύθμισης που ουδείς μπορεί να ματαιώσει» τόνισε ο κ. Λιάκος.

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό κατά της κυβέρνησης, εκπαιδευτικοί και φοιτητές εξέφρασαν την οργή τους για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, το ασφαλιστικό αλλά και τις συνθήκες εργασίες για τους αναπληρωτές.

Σήμερα είναι η επίσημη «πρώτη» των ανοιχτών συζητήσεων της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ. Στην εναρκτήρια συζήτηση επρόκειτο να παραστεί ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ωστόσο το περιστατικό δεν επιτρέπει να ξεκινήσει η εκδήλωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ