Μιχάλης Σάλλας: Σε αναπτυξιακή τροχιά η ελληνική οικονομία από φέτος

Η οικονομία θα αντιδράσει θετικά, επιστρέφοντας σε αναπτυξιακή τροχιά κατά το β’ εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που εκφράζει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Για να επαληθευτεί αυτή η πρόβλεψη, ο Μιχάλης Σάλλας αναφέρει πως θα πρέπει να υπάρξει σύντομα ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η κυβέρνηση να προχωρήσει αποφασιστικά στην υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και στο νέο αναπτυξιακό νόμο.

Ο κ. Σάλλας υπογραμμίζει ότι υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις το 2016 θα έχει θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Όπως εξηγεί, «βασικοί άξονες της οικονομικής ανάκαμψης θα είναι οι ακόμα υψηλότερες επιδόσεις στον τουρισμό, η επιτάχυνση των έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η βελτίωση της ρευστότητας και η τόνωση των επενδύσεων σε έργα υποδομών».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς εκφράζει τη «μεγάλη έκπληξή του» για «μια σειρά ανακοινώσεων από ξένους αναλυτές στις οποίες γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα αρνητικό υφεσιακό περιβάλλον για την ελληνική οικονομία και για το 2016». 

Όπως επισημαίνει ο κ. Σάλλας, «οι προβλέψεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δικές μας εκτιμήσεις, αλλά και το κλίμα που εισπράττουμε από τον επιχειρηματικό κόσμο και ξένους επενδυτές». Και προσθέτει ότι «ανάλογες ή ακόμα και πιο ακραίες προβλέψεις είχαν γίνει από τους ίδιους ειδικούς κατά το πρόσφατο παρελθόν, οι οποίες και διαψεύσθηκαν πανηγυρικά». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ