Τα υπέροχα χωριά του Αγίου Όρους: Πως εκθειάζει ο συντάκτης της Daily Mail την επίσκεψη του εκεί

Πληροφορίες για τη ζωή στους οικισμούς του Αγίου Όρους δίνει η κορυφαία ιστοσελίδα μέσα από ένα πληρέστατο φωτογραφικό αφιέρωμα. 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποτυπώνεται η γραφικότητα του Ιερού Βουνού των Ορθόδοξων στις εικόνες που δημοσιεύει η Daily Mail, ενώ δίνεται και μια ιδιαίτερη γεύση της καθημερινότητας των μοναχών και όσων επισκέπτονται την περιοχή.

“Είναι μία απομακρυσμένη χερσόνησος στη Βόρεια Ελλάδα, για την οποία εκατομμύρια πιστεύουν ότι είναι το πιο ιερό σημείο πάνω στη Γη” αναφέρει στην αρχή του αφιερώματος η γνωστή ιστοσελίδα, τονίζοντας ότι απαγορεύεται να το επισκεφθούν γυναίκες, παιδιά, ακόμα και θηλυκά ζώα.

Η παράδοση στο Άγιο Όρος τηρείται πιστά, με τους ίδιους τους μοναχούς να ακολουθούν έναν τρόπο ζωής που δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες.

“Ο απομονωμένος τρόπος ζωής, με την υποχρεωτική παρουσία οχτώ ώρες την ημέρα στην εκκλησία, βοηθάει τους θρησκευόμενους κατοίκους να αποξενωθούν από όλα τα άλλα εκτός από τον Θεό, τα σπάνια βιβλία του, τα αρχαία έγγραφα και τα θρησκευτικά έργα τέχνης”, αναφλερει χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ