Η επανίδρυση της Ν.Δ. Σε 111 ημέρες - Τα πρόσωπα- κλειδί της ανανέωσης & εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Το σχέδιό του για «επανίδρυση» της Ν.Δ. σε 111 ημέρες θέτει σε κινητοποίηση ο νέος αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τον επόμενο μήνα, προκειμένου να επαναφέρει τη γαλάζια παράταξη σε τροχιά διεκδίκησης της εξουσίας αλλά και να προετοιμάσει το κόμμα για το ενδεχόμενο ανάληψης της διακυβέρνησης στο προσεχές μέλλον.

 

 

Ο νέος αρχηγός του κόμματος προγραμματίζει όμως τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου της Ν.Δ. στις 26-28 Φεβρουαρίου με στόχο την «επανίδρυση» του κόμματος σε επίπεδο οργανωτικών δομών και την ψήφιση νέου καταστατικού. Στόχος του κ. Μητσοτάκη  είναι μια Ν.Δ. με μικρότερες και πιο ευέλικτες οργανωτικές δομές.
«Στο έκτακτο συνέδριο θα προκύψει ο νέος οργανωτικός χάρτης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Τον Φεβρουάριο αναβαπτιζόμαστε στις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας και σφυρηλατούμε την ανανέωση και την ενότητα της παράταξης» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. φαίνεται να κερδίζει όμως και το στοίχημα της διατήρησης της ενότητας καθώς όλες οι πλευρές του κόμματος αλλά και οι προκάτοχοί του εμφανίζονται πρόθυμοι να συστρατευτούν για την επούλωση των πληγών της μαραθώνιας προεκλογικής εκστρατείας.
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα συγκέντρωσε ποσοστό 52,43% (173.297 ψήφοι) έναντι 47,57% του Ευάγγελο Μεϊμαράκη (157.224), έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για τη διεύρυνση της Ν.Δ.

 

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει προεκλογικά πως «σήμερα έχουμε τομεάρχες αλλά δεν έχουμε τομείς που να λειτουργούν αποτελεσματικά. Δεν υπάρχει θεσμοθετημένη διαβούλευση και δεν προετοιμάζουμε συλλογικά την αντιπολιτευτική μας δραστηριότητα. Ως βουλευτές μας λείπει ενίσχυση από τεχνοκράτες και εμπειρογνώμονες στην άσκηση του έργου μας. Αυτά αλλάζουν, ώστε οι τομείς και οι κοινοβουλευτικές ομάδες εργασίας να παράγουν πολιτική πρόταση συλλογικά». Η ΚΟ της ΝΔ αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη.

Ποιά ονόματα  παίζουν γιά τις θέσεις - κλειδιά 
Σε θέση - κλειδί ο Κωστής Χατζιδάκης ο οποίος είχε όλο το " βάρος" της Κρήτης 

  • Επικεφαλής στο Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης δημοσιογράφος - πολιτικός επιστήμονας είχε κεντρικό ρόλο στη σχέση με τα ΜΜΕ και θα τοποθετηθεί διευθυντής του γραφείου τύπου του νέου προέδρου της ΝΔ.
  • Επικεφαλής στον τομέα της επικοινωνίας του κόμματος ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης
  • Ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού; 
  • Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα αναλάβει πόστο εξίσου σημαντικό με εκείνο απο το οποίο παραιτήθηκε χθες
  • Ο Λευτέρης Αυγενάκης  στην Κ.Ο. ή στο κόμμα κάτι το οποίο φέρεται να επιθυμεί πάντως και ο Αδωνις Γεωργιάδης 
  • Για τη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του κόμματος ακούγεται το όνομα του πρώην υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Μπεκίρη.

Δίπλα στον κ. Μητσοτάκη θα είναι ο δημοσιογράφος - πολιτικός επιστήμονας Μακάριος Λαζαρίδης που είχε κεντρικό ρόλο στη σχέση με τα ΜΜΕ και θα τοποθετηθεί διευθυντής του γραφείου τύπου του νέου προέδρου της ΝΔ.

Η πρώτη αλλαγή έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και αφορά τη γενική διεύθυνση του κόμματος, μετά την παραίτηση του Κώστα Τσιμάρα. Ο κ. Μητσοτάκης όρισε νέο γενικό διευθυντή το Νίκο Παπαθανάση, που είχε διατελέσει πρόεδρος της ΑΕ «Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ)», το Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Παπαθανάσης, μηχανολόγος μηχανικός με μακρά θητεία σε κρατικές θέσεις (μέλος του Δ.Σ. ΕΑΒ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε., κ.α.) θα έχει και την ευθύνη των οικονομικών του κόμματος.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη θα έχουν ρόλο, όπως είχαν και τα τελευταία χρόνια οι Θανάσης Νέζης και Κώστας Μπαλωμένος, ενώ ενδεχομένως να τοποθετηθεί στο επιτελείο του και ο πολιτευτής και γ.γ. περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Νίκος Κωστόπουλος, αλλά και άλλα πρόσωπα, όπως π.χ. ο Βασίλης Σπανάκης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ