Αλεξάντερ Στουμπ: Δεν υπάρχει θέμα Grexit - Ακούω παντού καλά λόγια για την Ελλάδα & μέσα στο Eurogroup

Πως δεν τίθεται θέμα Grexit δήλωσε ο «σκληρός» υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας μετά από τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

 

O Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχε κρατήσει ιδιαίτερα κριτική στάση απέναντι στην Ελλάδα, χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση με τον Έλληνα ομόλογό του.

«Συζητήσαμε για τον ελληνικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, που ξεκίνησε με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα συνεχίζεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν εξακολουθεί να θέτει ζήτημα αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Στουμπ απάντησε: «Δεν υπάρχει θέμα Grexit. Ακούω παντού καλά λόγια για την Ελλάδα και από άλλες χώρες και μέσα στο Eurogroup».

Τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Τσακαλώτος έχει ξεκινήσει «μπαράζ» συναντήσεων με Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών. Μετά το Ελσίνκι, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ θα μεταβεί στο Άμστερνταμ για να συναντήσει τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ενώ τελευταίος «σταθμός» είναι το Βερολίνο, όπου θα συζητήσει με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ