Τρόμος στη Βαγδάτη: Μακελειό με τουλάχιστον 10 νεκρούς - Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Οπλισμένοι άνδρες εισέβαλαν σε εμπορικό κέντρο στη Βαγδάτη, ενώ λίγο νωρίτερα ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στην είσοδο του εμπορικού κέντρου.

10 άνθρωποι τουλάχιστον είναι νεκροί έπειτα από ένοπλη επίθεση στο εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη. Η ανακοίνωση έγινε από τις αστυνομικές αρχές, ενώ πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την είδηση για το νέο μακελειό. Νωρίτερα προηγήθηκε και έκρηξη!

Τέσσερις οπλισμένοι άνδρες μπήκαν στο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στην περιοχή al-Jadida της Βαγδάτης. Στην συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται πολλοί σιίτες μουσουλμάνοι, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το rt.com, που επικαλείται το Reuters.

Πριν την επίθεση, ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στην είδοσο του εμπορικού, με τραγικό απολογισμό 7 νεκρούς, την ώρα που τραυματίστηκαν τουλάχιστον 27 ακόμη άνθρωποι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Ο τηλεοπτικός σταθμός Samarra TV του Ιράκ μετέδωσε ένα βίντεο που δείχνει την επίθεση στο εμπορικό κέντρο.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες που δημοσιοποιούν τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι συγκεχυμένες. Κάποια κάνουν λόγο για πιθανή ύπαρξη ομήρων, ενώ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν οι οπλισμένοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών. Την ίδια ώρα, κάποιες πηγές αναφέρουν πως ενδέχεται οι συγκεκριμένοι άνδρες να ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.

Η κρατική τηλεόραση του ιράκ μετέδωσε πως δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το εμπορικό κέντρο και χαρακτήρισαν την επίθεση "τρομοκρατικό γεγονός". Αστυνομικές και ιατρικές πηγές ανέφεραν στο Associated Press πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, 50 έως 75 άνθρωποι έχουν παγιδευθεί μέσα στο εμπορικό κέντρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ