Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου: Πες μου πόσο χρονών είσαι να σου πω πόσο πρέπει να κοιμάσαι

Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι όσο πιο μεγάλος είσαι τόσο λιγότερο ύπνο έχεις ανάγκη

Πολλές συζητήσεις γίνονται κατά καιρούς, για το πόσες ώρες ύπνου έχει ανάγκη ο άνθρωπος προκειμένου να είναι ξεκούραστος στην καθημερινότητά του και υγιείς. Τι λένε όμως οι ειδικοί; Σύμφωνα με τις νέες συστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου των ΗΠΑ, κάθε ηλικία έχει διαφορετικά ωράρια ύπνου.

Όπως αναφέρει έκδοση το Εθνικό Ίδρυμα στο «Sleep Health: The Official Journal of the National Sleep Foundation» κάθε άτομο χρειάζεται τις κατάλληλες για την ηλικία του ώρες ύπνου για να είναι ξεκούραστο και υγιές.

Τα νεογέννητα έως 3 μηνών πρέπει να κοιμούνται από 14 έως 17 ώρες την ημέρα, ενώ τα βρέφη από 4-11 μηνών χρειάζονται από 12 έως 15 ώρες την ημέρα ύπνο.
Τα  μικρά παιδιά 1-2 ετών πρέπει χρειάζονται 11- 14 ώρες ύπνου ημερησίως και στην προσχολική ηλικία των 3-5 ετών είναι απαραίτητες 10- 13 ώρες ύπνου.
Τα παιδιά σχολικής ηλικίας από 6-13 ετών, πρέπει να κοιμούνται από 9-11 ώρες την ημέρα και οι έφηβοι από 8 -10 ώρες. Στη μετεφηβική ηλικία δηλαδή από 18 έως 25 ετών καθώς και στους ενήλικους από 26 έως 64 ετών είναι απαραίτητες από 7-9 ώρες ημερησίως. Τέλος, οι ενήλικες άνω των 65 ετών πρέπει να κοιμούνται από 7-8 ώρες την ημέρα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι συστάσεις αυτές θεωρούνται ιδανικές για κάθε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, ενώ περιλαμβάνουν μια διευρυμένη διάρκεια, η οποία μπορεί να είναι κατάλληλη και επαρκής για ορισμένους ανθρώπους.

Όπως λένε, σε σύγκριση με τις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές, το συνιστώμενο εύρος αυξήθηκε για τις περισσότερες ηλικιακές ομάδες. Ο επικεφαλής του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου, David Cloud, σημειώνει ότι οι συστάσεις αυτές στόχο έχουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να καθιερώσουν κάποιο πρόγραμμα ύπνου που θα τους βοηθήσει στην καθημερινότητα τους και στην καλυτέρευση της υγείας τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ