Η «εξομολόγηση» του Πάπα Φραγκίσκου: «Μάλλον θα κατέληγα στη φυλακή, αντί για Ποντίφικας!»

Διέρρευσαν τα αποσπάσματα από το πρώτο του βιβλίο ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

Μήνυμα για την ανεκτικότητα που οφείλουμε όλοι να δείχνουμε στους συνανθρώπους μας, αποτελεί το βιβλίο που έγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος, το πρώτο του ενώ βρίσκεται στον παπικό θρόνο που πρόκειται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα. 

Μεταξύ των αποσπασμάτων που φιλοξενεί σήμερα η βρετανική εφημερίδα «Sunday's Telegraph», ο Πάπας ομολογεί πως αν οι συνθήκες στη ζωή του ήταν λίγο διαφορετικές, τότε κι ο ίδιος ήταν πολύ πιο πιθανό να καταλήξει στη φυλακή, παρά στην κορυφή της Καθολικής Εκκλησίας. Ειδικά η Εκκλησία, σημειώνει, πρέπει να είναι πολύ ανεκτική με τους ανθρώπους, τα πάθη και τα ελαττώματά τους, να συγχωρεί και να τους δέχεται όλους στους κόλπους της. 

Ο Φραγκίσκος κάνει ειδική αναφορά στους ομοφυλόφιλους και τους διαζευγμένους, που θεωρούνται αμαρτωλοί, σύμφωνα με το καθολικό δόγμα. Προσπαθώντας να απαντήσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκκλησία τον 21ο αιώνα, λέει ακόμα πως η ουσία του Καθολικισμού δεν βρίσκεται στην «καταδίκη των ανθρώπων», αλλά στο «ατέλειωτο έλεος του Θεού», που είναι «το πιο σημαντικό μήνυμα» της Χριστιανοσύνης, αλλά και η «ταυτότητα του Θεού». Παράλληλα, παροτρύνει όλους τους Χριστιανούς «να ξεπεράσουν την προκατάληψη και την ακαμψία»: «Ο Ιησούς συγχώρεσε ακόμα και εκείνους που τον σταύρωσαν και τον ατίμασαν - πρέπει να επιστρέψουμε στο Ευαγγέλιο», γράφει ο Πάπας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ