30 χρόνια Saatchi Gallery με μια συναρπαστική έκθεση μόνο γυναικών καλλιτεχνών – Δείτε φωτό

 
 Η έκθεση "Champagne Life" εγκαινιάζεται στις 13 Ιανουαρίου.

Η εμβληματική Saatchi Gallery του Λονδίνου ανακοίνωσε την πρώτη στα χρονικά της έκθεση, που θα απαρτίζεται αποκλειστικά και μόνο από γυναίκες καλλιτέχνες.  

Η έκθεση "Champagne Life", που εγκαινιάζεται στις 13 Ιανουαρίου, φιλοξενεί έργα από 14 ανερχόμενες καλλιτέχνιδες από ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, στους μουσειακών διαστάσεων χώρους της γκαλερί, λίγο πριν τη συμπλήρωση 30 ετών λειτουργίας και προσφοράς στην τέχνη.   

"Ανέκαθεν υποστηρίζαμε το έργο από καλλιτέχνιδες γυναίκες, πολλές εκ των οποίων κατέληξαν με ρόλους-κλειδιά στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης, αλλά νομίζω πως υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει" σχολίασε ο Nigel Hurst, διευθυντής της Saatchi Gallery στον Guardian. "Παρόλο που οι γυναίκες εκπροσωπούνται σήμερα πολύ καλύτερα στην τέχνη, αν εξετάσει κανείς τον αριθμό των καλλιτέχνιδων των οποίων η δουλειά εκτίθεται και παρουσιάζεται δημοσίως, υπάρχει ένα φράγμα που χρειάζεται να σπάσει".  

"Η ανισότητα αποκαθίσταται λόγω του αριθμού των γυναικών που παράγουν σύγχρονη τέχνη, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως, όπως σε πολλές άλλες βιομηχανίες, έτσι και αυτήν της τέχνης πάσχει από την αντίληψη πως αν κάνεις διάλειμμα από τη δουλειά σου, τότε ενδεχομένως δεν παίρνεις το επάγγελμά σου όσο σοβαρά χρειάζεται."

"Οι γυναίκες καλλιτέχνιδες δεν έχουν καμία διαφορά από τις υπόλοιπες γυναίκες, καλούνται να αντιμετωπίσουν με μαεστρία τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις παράλληλα με τη δουλειά τους. Κατά συνέπεια, νομίζω πως έχουν να διαχειριστούν ταυτόχρονα πολλά περισσότερα συγκριτικά με τους άνδρες συναδέλφους τους".

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Μαρτίου 2016.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ