Επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο στην Αίγυπτο - 2 τουρίστες τραυματίστηκαν - Νεκροί οι επίδοξοι τρομοκράτες

Φόβους για νέο μακελειό από επίδοξους τρομοκράτες ξύπνησε η επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο στην Χουργκάντα της Αιγύπτου.

 

Όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία, τρεις ένοπλοι προσέγγισαν την είσοδο του ξενοδοχείου Bella Vista μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και άνοιξαν πυρ σε μία προσπάθεια να εισβάλουν στο χώρο.

Ωστόσο, έπειτα από ανταλλαγή πυρών μεταξύ των τρομοκρατών, οι οποίοι λέγεται ότι κρατούσαν σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, και των δυνάμεων ασφαλείας οι ένοπλοι έπεσαν νεκροί.

Αρχικά το Russia Today ανέφερε πως δύο τουρίστες, ένας Δανός και ένας Γερμανός, έχασαν τη ζωή τους από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ ενόπλων και δυνάμεων ασφαλείας, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα διεθνή πρακτορεία διευκρίνισαν πως οι δύο πολίτες τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι τουρίστες τραυματίστηκαν από τις σφαίρες των τρομοκρατών. 

Το θάνατο των ενόπλων επιβεβαίωσε και ο Χουσάμ Σαίρ, εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Επιμελητηρίου Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Στο μεταξύ, το δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε πως ένας από τους επίδοξους τρομοκράτες φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, αλλά σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας πριν τα πυροδοτήσει.

Παρότι προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για ανάλογο περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Αίγυπτο, όταν τρομοκράτες επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς τουρίστες.

Η τρομοκρατική οργάνωση σε ανακοίνωσή της δήλωσε πως η επίθεση κατά των Ισραηλινών στο Κάιρο ήταν η απάντηση στο κάλεσμα του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκνταντί, να τεθούν στο στόχαστρο όλοι οι Εβραίοι παντού. Από την επίθεση, κανείς από τους Αραβο-Ισραηλινούς δεν τραυματίστηκε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ