Παρίσι: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα & ήταν ζωσμένος με ψεύτικα εκρηκτικά

Ο άνδρας, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, ήταν Τυνήσιος και ονομαζόταν Τάρεκ Μπελγκασέμ, όπως επιβεβαίωσαν δικοί του άνθρωποι που αναγνώρισαν τη σορό του.

O δράστης της επίθεσης εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος στο Παρίσι είχε ορκιστεί πίστη στον αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Οπλισμένος με μαχαίρι επιχείρησε να μπει σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γκουντ ντ' Ορ στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού. Φέρεται δε να φώναξε "Αλλάχ Ακμπάρ" την ώρα που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό. Την ίδια φράση είχαν φωνάξει τόσο οι δράστες του μακελειού στο Charlie Hebdo όσο και οι τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση. Άνοιξαν πυρ και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Το πτώμα του παρέμεινε μπροστά από την είσοδο του αστυνομικού τμήματος, ώστε ειδικό ρομπότ να εξετάσει αν εκτός από το μαχαίρι είχε και εκρηκτικά. Αποδείχθηκε πως η ζώνη που φορούσε και υποτίθεται πως ήταν με εκρηκτικά, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από πλαστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ