Ουγγαρέζα δημοσιογράφος μεταμορφώθηκε σε Αφρικανές γυναίκες με τη βοήθεια του photoshop - Δείτε τις φωτό που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων

Η Μπογκλάρκα Μπαλόχ μετά το τη χρήση photoshop μεταμορφώθηκε σε γυναίκες από την Αιθιοπία, την Κένυα και τις χώρες της αφρικανικής ηπείρου, δημοσιεύοντας το έργο της με τίτλο «I Morphed Myself Into Tribal Women To Raise Awareness Of Their Secluded Cultures».

Στόχος της ήταν η ανάδειξη της ομορφιάς φυλών που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, κάτι που όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις δεν κατόρθωσε.

Η 34χρονη ταξίδεψε στις χώρες της Αφρικής για να έρθει σε επαφή με την κουλτούρα των φυλών και προσπάθησε να αποτυπώσει την παράδοση των ενδυμασιών τους.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο Bored Panda, με τους αναγνώστες να αναφέρουν πως εκμεταλλεύεται την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, υποβαθμίζοντας την ομορφιά.

«Από τη στιγμή που δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλλω κανέναν κι εφόσον δεν μπορώ να απαντήσω σε όλους σας, αποφάσισα να κατεβάσω τα έργα μου. Η πρόθεσή μου ήταν 100% αγνή, δεδομένου πως είμαι δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφος και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ρατσισμός και όλα τα παρεμφερή», ήταν το σχόλιο της Μπογκλάρκα.


«Ποτέ δεν φαντάστηκα πως η δουλειά μου θα ενοχλήσει τόσον πολύ κόσμο
και πως θα πρέπει να δώσω εξηγήσεις. Και φυσικά, δεν πρόκειται να το κάνω. Να είστε καλά και να αγαπάτε όλους τους ανθρώπους», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ