Μάθαμε για την "συνάδελφο" μου Ρι Τσουν-Χι: Η παρουσιάστρια ειδήσεων της Β.Κορέας είναι 69 ετών "αξιόπιστη" & καμαρωτή...

Είναι η πιο διάσημη παρουσιάστρια ειδήσεων στον κόσμο, από τη στιγμή που έχει αναλάβει να διαμηνύει παθιασμένα και με το κεφάλι ψηλά στο λαό της Βόρειας Κορέας τα προπαγανδιστικά μηνύματα του Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Δεν έχουμε περάσει πάνω από 48 ώρες που η Ρι Τσουν-Χι ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου προκαλώντας ανησυχία και τριγμούς στη διεθνή διπλωματία παρά τις διαβεβαιώσεις, ότι «το πυρηνικά υπεύθυνο κράτος δεν θα χρησιμοποιήσει το όπλο του, αν δεν απειληθεί». 

Φορώντας την παραδοσιακή φορεσιά - chima jeogori - της Βόρειας Κορέας, η 69χρονη παρουσιάστρια στάθηκε μπροστά από την κάμερα και με παθιασμένη φωνή ανακοίνωσε με περηφάνια το «κατόρθωμα» της χώρας της, κάνοντας την υφήλιο να παγώσει στο άκουσμα της είδησης.

Η διάσημη εκφωνήτρια της Βόρειας Κορέας γεννήθηκε το 1943, σπούδασε υποκριτική και το 1971 ανέλαβε την παρουσίαση των ειδήσεων στο ένα και μοναδικό κανάλι της χώρας. Η Ρι Τσουν-Χι έχει εκφωνήσει κάποιες από τις πιο σημαντικές ειδήσεις της Βόρειας Κόρεας με τον δικό της μοναδικό τρόπο πάντα. Μετέδωσε, κλαίγοντας, την είδηση του θανάτου του ανώτατου ηγέτη της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ το 1994. Σε άλλη στιγμή,  ενημέρωνε στωικά τον πληθυσμό της χώρας για την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας το 2010, ενώ έκλαιγε και πάλι όταν πέθανε ο δεύτερος ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ το 2011.

Το 2012 η «παρουσιάστρια του λαού» παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη στο CCTV όπου είχε ανακοινώσει πως σκοπεύει να αποχωρήσει από τα Μέσα Ενημέρωσης λέγοντας πως υπάρχουν άξιες αντικαταστάτριές της, πιο νέες και όμορφες που μπορούν να εμφανιστούν στον φακό. 

Τότε είχε αποκαλύψει και κάποια από τα... πολύτιμα μυστικά της. Η ίδια είχε πει πως οι εκφωνητές των ειδήσεων θα πρέπει να έχουν το δικό τους στιλ ώστε να εντυπωσιάζουν τον λαό ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνούν να χρωματίζουν την φωνή τους ανάλογα με το θέμα. 

Με αυτά και με εκείνα η Ρι Τσουν-Χι έχει καταφέρει να γίνει γνωστή σε κάθε γωνιά του πλανήτη αφού τα δελτία της έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο και η ίδια έχει δεχτεί πλήθος σατιρικών σχολίων για τον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων ιδίως σε θέματα αυξημένης βαρύτητας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ