Θρίλερ με την 29χρονη Τζιχαντίστρια στην Αλεξανδρούπολη: Στο Ισλαμικό Κράτος θα βρω ασφάλεια και ειρήνη

Πρόκειται για Ελβετή υπήκοο, η οποία έχει και αιγυπτιακή υπηκοότητα, και είναι παντρεμένη με Αιγύπτιο επιχειρηματία έχοντα αποκτήσει μαζί του το 2011 ένα παιδί, τον Ανταμ.

Στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές της Αλεξανδρούπολης μια 29χρονη γυναίκα, που συνελήφθη στον τελωνειακό-συνοριακό σταθμό των Κήπων Εβρου για αρπαγή του ανήλικου παιδιού της, φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία της να γίνει «μαχήτρια» του ISIS.

Μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα και ανήμερα των γενεθλίων του Ανταμ, η γυναίκα πήρε τον τετράχρονο γιο της και εξαφανίστηκε από το σπίτι της. Από τη διερεύνηση της πρωτοφανούς υπόθεσης προέκυψε ότι ταξίδεψε με δουλεμπορικό από το Κάιρο στην Κρήτη. Στη συνέχεια πήρε το πλοίο της γραμμής για Πειραιά και έπειτα με λεωφορείο ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη.

Ο σύζυγός της δήλωσε στις αιγυπτιακές αστυνομικές αρχές την αρπαγή του παιδιού και μόλις διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είχε φύγει από τη χώρα σήμανε συναγερμός στην Ιντερπόλ και εστάλη κατεπείγον σήμα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση κρίθηκε σημαντική διότι ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας δήλωσε στις αρχές ότι η γυναίκα του σκόπευε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. «Ο γάμος μας διασπάσθηκε το 2013, λόγω του ότι η σύζυγός μου μετεξελίχθηκε σε φανατική μουσουλμάνα, υποστηρίζοντας τις πράξεις βίας των φανατικών ισλαμιστών. Οικονομικά εγώ κάλυπτα όλα τα έξοδα διαβίωσης του παιδιού και της συζύγου μου, και μέχρι την πρόσφατη απαγωγή του ανήλικου παιδιού μας.

Τον Αύγουστο του 2015 πληροφορήθηκα από φίλους ότι η σύζυγός μου ήθελε να διαφύγει από την Αίγυπτο στη Ράκα (πρωτεύουσα του ISIS) για να ενταχθεί ως δυναμική μαχήτρια στις τάξεις του ISIS. Η σύζυγός μου, Ελβετή υπήκοος, πούλησε όλες τις οικοσκευές ιδιοκτησίας μου και τα χρυσαφικά που της είχα κάνει δώρο, ώστε να εξασφαλίσει χρήματα για τη μεταφορά της ίδιας και του παιδιού με δουλεμπορικό από την Αίγυπτο στην Κρήτη και από εκεί στη Ράκα μέσω Τουρκίας», αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά του Αιγύπτιου.

Τελικά η 29χρονη συνελήφθη στις 2 Ιανουαρίου από αστυνομικούς του Α.Τ. Κήπων Εβρου, όταν επιχείρησε να διασχίσει τα σύνορα και να περάσει στην Τουρκία με τον γιο της. Το 4χρονο αγόρι δεν είχε διαβατήριο και όταν πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις βάσεις δεδομένων διαπιστώθηκε ότι είχε δηλωθεί η αρπαγή του από το Κάιρο. Η 29χρονη συνελήφθη και ειδοποιήθηκε ο σύζυγός της, ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα.

Ο επίλογος της πρωτοφανούς υπόθεσης γράφτηκε στην αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης, όπου αποφασίστηκε να δοθεί η επιμέλεια του 4χρονου παιδιού στον πατέρα ενώ η 29χρονη αφέθηκε ελεύθερη. Ωστόσο, αυτό που κατέπληξε τους αστυνομικούς ήταν η ψυχραιμία με την οποία διατύπωνε την επιθυμία της η 29χρονη Ελβετή να πάει στη Συρία για να πολεμήσει για το Ισλαμικό Κράτος.

«Θέλω να πάω να πολεμήσω στο πλευρό του ISIS. Να γεννήσω παιδιά στη Συρία για να γίνουν μαχητές», υποστήριζε μπροστά στους εμβρόντητους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη Ελβετή μιλάει 4 γλώσσες, έχει γίνει μουσουλμάνα και είχε ακολουθήσει στο Κάιρο τον άντρα της. Κατά πληροφορίες, η γυναίκα κρίνεται ως ψυχολογικά ασταθής, η οποία παρουσιάζει όμως συγκροτημένο και σοβαρό λόγο. Μολονότι δηλώνει ανοιχτά τη στήριξή της στο Ισλαμικό Κράτος και την επιθυμία της να πάει στη Συρία για να πολεμήσει, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, ουδείς μπορεί να τη σταματήσει... 

Σε βάρος της δεν εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και η πρόθεσή της δεν διώκεται ποινικά. Όπως αναφέρει το Έθνος, ο σύζυγός της δήλωσε με καθυστέρηση ότι επιθυμεί την ποινική της δίωξη, με αποτέλεσμα να παρέλθει το 48ωρο της αυτόφωρης διαδικασίας και πλέον η 29χρονη κρατείται άτυπα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, όπου οι αστυνομικοί φέρονται να προσπαθούν να τη μεταπείσουν και να μην πραγματοποιήσει το ταξίδι της στη Συρία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ