Άννα Βαγενά: Το συγκινητικό μήνυμα για τον θάνατο της Άννας Συνοδινού - Πρόταση για βραβείο με το όνομα της

Την πρωτοβουλία για τη θεσμοθέτηση βραβείου προς τιμήν της κορυφαίας τραγωδού, που έφυγε χθες από τη ζωή, εξέφρασε η Άννα Βαγενά μέσα από ανακοίνωση της.

Την θλίψη για το θάνατο της Άννας Συνοδινού εξέγφρασε η γνωστή ηθοποιός σε ανακοίνωση της σημειώνοντας: 

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατή θλίψη μου για την απώλεια της κορυφαίας Ελληνίδας ηθοποιού, Άννας Συνοδινού. Μια γυναίκα που διέπρεψε στην τέχνη και αγωνίστηκε με ήθος στον πολιτισμό. Θα τη θυμόμαστε πάντα σαν μια λαμπερή, αιθέρια και συνάμα επιβλητική Αντιγόνη στην κατάμεστη Επίδαυρο. Την τελευταία φορά που συνάντησα την Άννα Συνοδινού ήταν στο πλαίσιο μιας παράστασης της «Αγγέλας Παπάζογλου»στο θέατρο του Βύρωνα που φέρει και το όνομά της. Μετά το τέλος αυτής, η κορυφαία τραγωδός ανέβηκε επί σκηνής και μου προσέφερε μιαν ασημένια αλυσίδα που μέχρι τότε κοσμούσε τον λαιμό της».

Η Άννα Βαγενά πρόσθεσε πως «με ακόμη μεγαλύτερη συγκίνηση και φόρτιση σήμερα ανακοινώνω ότι στη μνήμη της ανυπέρβλητης αυτής γυναίκας της τέχνης αναλαμβάνω πρωτοβουλία με σκοπό τη θεσμοθέτηση βραβείου προς τιμήν της υπό το τίτλο «Βραβείο Νέας Τραγωδού Άννα Συνοδινού». Προτείνοντας το σήμα του βραβείου να είναι η ασημένια αλυσίδα. Στόχος είναι το βραβείο να απονέμεται σε ετήσια βάση σε μια νέα ελληνίδα ηθοποιό που διαπρέπει στο αρχαίο δράμα. Στην επιτροπή απονομής θα επιθυμούσα να μετέχουν κορυφαίοι εκπρόσωποι του ελληνικού θεάτρου, όπως η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου και ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος».

«Διαβεβαιώνω δε επίσημα ότι θα πράξω ότι περνά από τις δυνάμεις μου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου το σχέδιο αυτό να γίνει πράξη, τιμώντας έτσι έμπρακτα τη μνήμη της κορυφαίας ελληνίδας ηθοποιού» κατέληξε η κα. Βαγενά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ