Ντάισελμπλουμ: Θα κρατήσει μήνες η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος & χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει μνημόνιο

Η αξιολόγηση θα περιλαμβάνει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Με δηλώσεις του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε πως η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα διαρκέσει μήνες και όχι εβδομάδες όπως φημολογείται.  

Η αξιολόγηση θα περιλαμβάνει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και την πώληση στεγαστικών και καταναλωτικών «κόκκινων» δανείων σε ειδικά funds, αλλά και αναμένεται να είναι το πρώτο σημείο όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εκτιμήσει αν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο τρίτο Μνημόνιο.  

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε πως το ελληνικό πρόγραμμα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το ΔΝΤ, τη στιγμή πάντως που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως ο Κλάους Ρέγκλινγκ έχουν διαμηνύσει ότι αυτό που προέχει είναι ο συμβουλευτικός ρόλος του Ταμείου, παρά ο χρηματοδοτικός – ο οποίος προϋποθέτει και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.  

Μιλώντας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έστειλε στους θεσμούς η Αθήνα τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας είπε ότι δεν το έχει ακόμα διαβάσει και γνωρίζει μόνο τα όσα μεταδίδουν οι εφημερίδες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ