Αυτό το app αποκωδικοποιεί το κλάμα του μωρού σας

Μια εφαρμογή που μπορεί να αποκωδικοποιήσει το κλάμα του μωρούς σας ώστε να καταλαβαίνετε για ποιο λόγο ακριβώς κλαίει.

Το Infant Cries Translator είναι ικανό να διακρίνει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών ήχων κλάματος, εφόσον καταγραφούν, και τους συγκρίνει με μια μεγάλη βάση δεδομένων.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Yunlin της Ταϊβάν έχει συλλέξει τους ήχους κλάματος από διαφορετικά νεογέννητα μωρά. 200.000 διαφορετικοί ήχοι από 100 νεογέννητα έχουν καταγραφεί και έχουν ανέβει σε μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

«Το "Infant Cries Translator" μπορεί να διακρίνει τέσσερις διαφορετικές καταστάσεις από το κλάμα των μωρών. Την πείνα, την βρεγμένη πάνα, τη νύστα και τον πόνο» τονίζει ο Chang Chuan-yu, ένας από τους επικεφαλής ερευνητές.

«Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το feedback από τους χρήστες, η ακρίβεια του app μπορεί να φτάσει το 92% για τα μωρά κάτω των δύο εβδομάδων. Όσο για τα βρέφη κάτω του ενός ή δύο μηνών, η ακρίβεια της εφαρμογής μπορεί να φτάσει μέχρι και το 85%. Ακόμη και για το τεσσάρων μηνών μωρό, η ακρίβεια μπορεί να φτάσει το 77%».

Η εφαρμογή χρειάζεται μόλις 15 δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που θα αρχίσει να κλαίει το μωρό, για να κάνει την ανάλυση. Δοκιμές έχουν δείξει ότι το app γίνεται λιγότερο ακριβές καθώς το μωρό μεγαλώνει, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι δεν υπάρχει νόημα να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή μετά την ηλικία των έξι μηνών, επειδή το μωρό αισθάνεται πλέον πιο άνετα στο δικό του περιβάλλον.

Η εφαρμογή ενημερώνει συνεχώς την βάση δεδομένων και τον αλγόριθμο μηχανικής μάθησης, κάτι που σημαίνει ότι οι γονείς μπορούν να δημιουργήσουν μια προσωπική ρύθμιση για το μωρό τους με βάση τα σχόλια τους. Το αποτέλεσμα της ανάλυσης του ήχου μεταφέρεται άμεσα στο κινητό τηλέφωνο. H εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και Android μέσω του App Store, αλλά και του Google Play, από τις αρχές του 2015 με κόστος 2.99 δολάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ