Μαζί στη Θεσσαλονίκη για τα Θεοφάνεια Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας! Κάτι λέει αυτό; 

Με μία κίνηση που ενέχει βαριά πολιτική σημασία ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τον καθαγιασμό των υδάτων δίπλα δίπλα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο μέχρι πρότινος υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας παρακολούθησαν μαζί από την εξέδρα των επισήμων τον αγιασμό των υδάτων για τα Θεοφάνεια, μία μόλις ημέρα μετά τη δήλωση «ουδετερότητας» του Περιφερειάρχη ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Νωρίτερα, στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άνθιμου οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν θερμή χειραψία.

Η επιλογή των δύο πολιτικών χαρακτηρίζεται από πολλούς ένα σαφές μήνυμα στήριξης μετά την ουδέτερη τοποθέτηση του κ. Τζιτζικώστα.

Στάση ουδετερότητας ελαφρώς... ρέπουσα προς την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάπως έτσι μεταφράζεται από κύκλους της Νέας Δημοκρατίας η χθεσινή δημόσια τοποθέτηση του τρίτου του πρώτου γύρου, Απόστολου Τζιτζικώστα για τη στάση που θα τηρήσει ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία.

Ο λόγος για τον οποίο η τοποθέτηση Τζιτζικώστα εκτιμάται ότι γέρνει προς την υποψηφιότητα Μητσοτάκη είναι η αναφορά του σε μία «σύγχρονη και ανοιχτή κεντροδεξιά παράταξη, που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία» και σε μία «Νέα Δημοκρατία με διαφορετική νοοτροπία, ανανεωμένη».

«Οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες δεν χρειάζονται ούτε γραμμές, ούτε υποδείξεις, ούτε καθοδήγηση. Θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους και μόνο. Η ελεύθερη βούληση των φίλων της παράταξής μας δεν πρέπει να χειραγωγείται και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι και πρώτος εγώ» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας στους δημοσιογράφους.

«Θα συνεχίσω να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις από την πρώτη γραμμή της παράταξης, όποια κι αν είναι η επιλογή της βάσης. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ενότητα και για να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια μεγάλη, σύγχρονη και ανοιχτή κεντροδεξιά παράταξη, που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία» πρόσθεσε αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του.

«Μετρημένη δήλωση, η οποία αναδεικνύει μια σειρά από σημεία, στα οποία είχαμε έναν κοινό τόπο στον προηγούμενο προεκλογικό αγώνα», χαρακτήρισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τη δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα, που κάλεσε τα μέλη του κόμματος να ψηφίσουν μόνο με βάση τη συνείδησή τους στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής.

Μιλώντας στην ΕΤ3 ο κ. Μητσοτάκης και σε ερώτηση αν με τη δήλωση του αυτή ο κ. Τζιτζικώστας «κλείνει το μάτι» προς τη δική του πλευρά, απάντησε: «Διάβασα τη δήλωσή του. Είναι μια δήλωση ουδετερότητας η οποία όμως έχει ορισμένες ενδιαφέρουσες αναφορές σε πράγματα που και εγώ έχω πει.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τη δήλωση Τζιτζικώστα έκαναν λόγο για «μετρημένη» δήλωση, τονίζοντας πως όπως και να έχει οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και το 20% που εξασφάλισε στον πρώτο γύρο δεν μπορούν να «καθοδηγούνται» εν έτει 2016.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ