Πονάει η οπλοκατοχή και τον πλανητάρχη: Ο Ομπάμα έβαλε τα κλάματα μιλώντας για τον No 1 εχθρό των Αμερικάνων - Βίντεο

Ένα από τα ελάχιστα θέματα που έχουν κάνει τον Αμερικανό πρόεδρο να βουρκώσει, είναι όπως φαίνεται οι άδικοι θάνατοι που συνδέονται με την έλλειψη ελέγχων της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Τις προτάσεις του για τον περιορισμό της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, παρουσίασε με δάκρυα στα μάτια ο Μπάρακ Ομπάμα.

«Μπορούμε να περιορίσουμε την οπλοκατοχή, χωρίς να παραβιάσουμε το Σύνταγμα» δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος ο πλανητάρχης και συνέχισε: «Ένας εγκληματίας μπορεί τώρα να αγοράσει ένα όπλο μέσω διαδικτύου χωρίς να υποβληθεί σε έλεγχο, χωρίς να τον ρωτήσουν τίποτα απολύτως».

Ο Μπαράκ Ομπάμα, που έχει χάσει την υποστήριξη του Κογκρέσου, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα μέτρα που σκοπεύει να προωθήσει εκμεταλλευόμενος την εκτελεστική εξουσία που του δίνει η θέση του. «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι όσοι μετέχουν στο εμπόριο όπλων θα πρέπει να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους, είτε πουλάνε σε σόου όπλων είτε μέσω διαδικτύου» ανάφερε ο κ. Ομπάμα, και συνέχισε: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι δεν θα μπορούν πλέον να αποφύγουν τους ελέγχους, αγοράζοντας όπλα μέσω τραστ και εταιριών».

Την ίδια ώρα, όσοι πωλούν όπλα θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι έλεγχοι στην παρελθοντική δράση των πελατών τους είναι πρόσφατοι και πως έχει ληφθεί υπόψη και η ψυχική τους κατάσταση. «Να ανανεώσουμε την τεχνολογία και τις διαδικασίες για να φέρουμε τους ελέγχους στον 21ο αιώνα» τόνισε ο κ. Ομπάμα, που παράλληλα ξεκαθάρισε ότι άδειες θα πρέπει να έχουν και όλοι όσοι ασχολούνται με το εμπόριο των όπλων

«Αν ένα παιδί δεν μπορεί να ανοίξει ένα μπουκάλι με ασπιρίνες, τότε πρέπει να σιγουρευτούμε ότι δεν μπορεί να τραβήξει τη σκανδάλη ενός όπλου» συνέχισε ο κ. Ομπάμα, ο οποίος κατέληξε ότι θα πρέπει να διοχετευθούν περισσότερα χρήματα στην έρευνα για την ασφάλεια των όπλων και να υιοθετηθούν «έξυπνες» τεχνολογίες που θα προστατεύουν τους ανήλικους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ