Good news: Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα η ταινία «Grandma» του Πάρι Κασιδόκωστα

Πρόκειται για μια ταινία που έχει έντονο ελληνικό άρωμα, αφού οι παραγωγοί της είναι Έλληνες και ιδιοκτήτες της «1821 Media».

Yποψήφια για την «Χρυσή Σφαίρα» καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, σε κωμωδία ή μιούζικαλ, είναι η αμερικανίδα ηθοποιός Lily Tomlin χάρη στην ερμηνεία της στην ταινία «Grandma», της οποίας παραγωγοί είναι οι κ.κ. Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης και Τέρι Ντούγκας,

Η ταινία «Grandma», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Paul Weitz, αφηγείται την ιστορία της Elle Reid, την οποία υποδύεται η Lily Tomlin. Η Elle έχει μόλις χωρίσει από τη σύντροφό της όταν η εγγονή της Sage (Julia Garner ) εμφανίζεται απροσδόκητα ζητώντας της 600 δολάρια, τα οποία πρέπει να έχει μέχρι τη δύση του ηλίου. Όντας και η Elle οικονομικά στριμωγμένη, περνούν οι δυο τους ολόκληρη την ημέρα σε αναζήτηση δανείου, κάνοντας αιφνίδιες επισκέψεις σε παλιούς φίλους και έρωτες, αναμοχλεύοντας το παρελθόν και ανασύροντας μεγάλα μυστικά που είχαν μείνει κρυμμένα.

H «1821 Media» είναι η εταιρεία παραγωγής και χρηματοδότησης κινηματογραφικών ταινιών, που δημιούργησαν οι  Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης και Τέρι Ντούγκας το 2005 και επικεντρώνεται σε υψηλής ποιότητας κινηματογραφικές ταινίες, τηλεόραση, γραφιστικά μυθιστορήματα και παραγωγές για ψηφιακά μέσα.

Η εταιρεία έχει μπει δυναμικά στην κινηματογραφική βιομηχανία, παράγοντας χαρακτηριστικές ταινίες όπως το «Swing Vote» με πρωταγωνιστή τον Kevin Costner, το «The Box» με πρωταγωνίστρια την Cameron Diaz το, «The Invention of Lying»  με πρωταγωνιστές τον Ricky Gervais και την Jennifer Garner, και το western «Jane Got a Gun” με τους Natalie Portman, Joel Edgerton και Ewan McGregor το οποίο θα προβληθεί παγκοσμίως στις 29 Ιανουαρίου.

Το 2015, ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης και ο Τέρι Ντούγκας σχημάτισαν το «Hercules Film Fund», με στόχο τη χρηματοδότηση περισσότερων υψηλής ποιότητας κινηματογραφικών ταινιών. Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η παραγωγή της ταινίας «Mena», σε σκηνοθεσία Doug Liman και με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise. Η ταινία «Mena» θα κυκλοφορήσει από την Universal τον Ιανουάριο του 2017.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ