Κομισιόν: Εντός του Ιανουαρίου η πρώτη αξιολόγηση - Παρελήφθη το ασφαλιστικό στις Βρυξέλλες

Χθες το βράδυ παρέλαβαν οι θεσμοί το προσχέδιο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, σύμφωνα και με την σημερινή επιβεβαίωση από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Η ελληνική πρόταση θα αξιολογηθεί από τους θεσμούς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές αναμένεται να ολοκληρωθούν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, η οποία θα ξεκινήσει «αργότερα αυτόν τον μήνα».

«Η πρώτη αξιολόγηση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας τον περασμένο μήνα, να εκταμιεύσει την υποδόση ύψους 1 δισ.», κατέληξε ο κ. Μαργαρίτης.

Καλά πληροφορημένες πηγές επισήμαναν μάλιστα την ανάγκη να υπάρξει στο συγκεκριμένο ζήτημα πολιτική συναίνεση, ανάλογη με εκείνη που υπήρχε το 2015 στη Βουλή των Ελλήνων σε σημαντικά θέματα.

Από την πλευρά της Αθήνας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προς αναζήτηση συμμαχιών. Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να συναντηθεί και με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ