Αυτές είναι οι 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες για το 2016

Οι Τοp - 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας σε θέματα ασφάλειας, λειτουργικής αρτιότητας και προηγμένων αεροσκαφών "αναφέρει ο Geoffrey Thomas της AirlineRatings.com εξηγώντας τα κριτήρια για τις θέσεις που κατέλαβαν οι 20 εταιρείες στην ετήσια λίστα που μόλις εκδόθηκε.  

 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφή βρίσκεται ο αυστραλιανός αερομεταφορέας Qantas. Σύμφωνα με το AirlineRatings.com η εταιρεία κατέχει το ρεκόρ με μηδενικές απώλειες ανθρώπινων ζωών και δίνει μεγάλη βαρύτητα στα συστήματα ασφαλείας.   Παρά τις αρκετά σημαντικές καταστροφές που σημάδεψαν τις αερομεταφορές το 2015, το σύνολο των 16 μεγάλων ατυχημάτων με 560 θανάτους ήταν κάτω από το μέσο όρο των 10 ετών, που έχει 31 ατυχήματα και 714 θανάτους. Επιπλέον είναι αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με το 2014, με 21 σοβαρά ατυχήματα με 986 νεκρούς.

  Οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες σε αλφαβητική σειρά (με την Qantas πρώτη) Qantas Air New Zealand Alaska Airlines All Nippon Airlines (ANA) American Airlines Cathay Pacific Airways Emirates Etihad Airways EVA Air Finnair Hawaiian Airlines Japan Airlines KLM Lufthansa Scandinavian Airline System (SAS) Singapore Airlines Swiss United Airlines Virgin Atlantic Virgin Australia   Ο ανεξάρτητος φορέας έδωσε στη δημοσιότητα μια επιπλέον λίστα με τις 10 ασφαλέστερες low cost αεροπορικές εταιρείες οι οποίες σε αλφαβητική σειρά είναι: Aer Lingus Flybe HK Express Jetblue Jetstar Australia Thomas Cook TUI Fly Virgin America Volaris Westjet .

 

Το σύστημα διαβάθμισης των λιστών της AirlineRatings.com λαμβάνει υπόψη τους ελέγχους από διοικητικά όργανα των αερομεταφορών, τα αρχεία θνησιμότητας των αεροπορικών εταιρειών και τα αρχεία περιστατικών καθώς και μαι σειρά άλλων παραγόντων όπως η επιχειρηματική αριστεία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ