Β. Μεϊμαράκης: Δεν με ενδιαφέρει η οικουμενική κυβέρνηση - Δεν ψηφίζω τα μέτρα

«Δεν με απασχολεί καθόλου το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης» ξεκαθάρισε ο κ. Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρεί στη Θεσσαλονίκη. «Αν δεν τα καταφέρει ο Τσίπρας οφείλει να παραιτηθεί και να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα» συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης «γιατί θεωρώ απίθανο αυτό το σενάριο».

Επανέλαβε, επίσης, ότι «δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα για το ασφαλιστικό όχι γιατί γίναμε ξαφνικά αντιμνημονιακοί αλλά γιατί τα μέτρα είναι υφεσιακά». Θεωρώ ότι εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση της ΚΟ αλλά θα επανεξετάσουμε τις προτάσεις και να καταθέσουμε βελτιωτικές προτάσεις στα όργανα του κόμματος.

Όσον αφορά τη ΝΔ είπε ότι είναι το κόμμα των πολιτών και δεν ανήκει σε κανένα και αυτός που θα εκλεγεί θα είναι ο πρώτος των ίσων.

Μιλώντας για τον λόγο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη εξήγησε ότι «βρίσκομαι εδώ για να έχω ορισμένες επαφές με στελέχη, με πολίτες και να μπορέσω να συννενοηθώ μαζί τους για την Κυριακή και την επόμενη ημέρα» εξαγγέλοντας συνέδριο για την επόμενη άνοιξη.

Κάνοντας μια έμμεση κριτική στα όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης για πρόγραμμα 111 ημερών ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «δεν συμμερίζομαι την άποψη εκείνων που λένε ότι χρειάζεται χρόνο η Νέα Δημοκρατία και υπαινίσσονται ότι το κόμμα ούτε τον Ιανουάριο ούτε τον Σεπτέμβριο δεν ήταν έτοιμη».

«Η ΝΔ έχει αρχές κατά συνέπεια δεν υπάρχει έντονη ιδεολογική διαφορά με τον κ. Μητσοτάκη αλλά μόνο στον τρόπο εφαρμογής ορισμένων πολιτικών ζητημάτων. Δεν αποδέχομαι χαρακτηρισμούς ότι η ΝΔ ανήκει στον δείνα ή στον τάδε. Τα -ικός θα εξαφανιστούν ή θα ελαχιστοποιηθούν. Εγώ θα είμαι πρόεδρος που θα με επηρεάζουν οι ικανότητες και τα προσόντα» συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας, δε, στα περί ανάγκης ανανέωσης που πρεσβεύει ο αντίπαλός του ανέφερε ότι «εγώ την ανανέωση μόνο με ηλικιακά κριτήρια δεν την αποδέχομαι».

«Γι' αυτό πιστεύω σε ένα κόμμα που θα διασφαλίσει πλήρως την αξιοκρατία αλλά θα προχωρήσει στην ανανέωση των προσώπων και των δομών». «Εγώ πιστεύω ότι το μοντέλο που λειτουργούσε στο παρελθόν με τοπικές, νομαρχιακές, περιφερειακές, θεματικές οργανώσεις είναι το μοντέλο που θα μας βοηθήσει να γίνουμε ένα σύγχρονο λαϊκό κόμμα» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε ερώτηση για το αν έχει επικοινωνίες με τον κ. Καραμανλή απάντησε ότι η επικοινωνία του με τον πρώην πρωθυπουργό είναι καθήκον του και πολιτικό και κοινωνικό. «Συνομιλώ με βουλευτές και άλλων κομμάτων αλλά αυτό δεν σημαίνει πολιτική στήριξη. Μπορεί να πούμε τις πολιτικές μας ανησυχίες αλλά δεν θα υπάρχει πολιτικό συμπέρασμα».

Για τις εκλογές της Κυριακής επανήλθε σε ορισμένα οργανωτικά προβλήματα τονίζοντας ότι θα έπρεπε να είχαν κλείσει οι εγγραφές στις 10 Νοεμβρίου ώστε να μην υπάρχουν οι ουρές και το πρόβλημα με τα 3 ευρώ και θα μας βοηθούσε ώστε να ξέρουμε πόσες κάλπες να στήσουμε κ.α.

Δεν θα υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι. Απλά θα έχουμε εκλέξει εκείνον που θα οδηγήσει τη ΝΔ και θα βάλει τη δική του σφραγίδα στο κόμμα.

Ο κ. Μεϊμαράκης σε ερώτηση για το αν θα έδινε το χρίσμα του αντιπροέδρου στον κ. Μητσοτάκη απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό εξηγώντας ότι: «Εγώ είχα πει ότι αν ήμουν δεύτερος δεν θα πήγαινα σε δεύτερο γύρο και ότι ο δικός μου ρόλος θα ήταν απλά συμβουλευτικός ως απλός στρατιώτης, άλλωστε δεν μπορούσα να επιδιώκω κάποια θέση γιατί εγώ δεν πιστεύω στους αντιπροέδρους. Με το να είσαι υποψήφιος πρόεδρος δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι προηγείσαι όλων των άλλων στην αξιολόγηση του προέδρου. Ο δε κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα συμβουλεύομαι τον κ. Μεϊμαράκη και τον ευχαριστώ γι' αυτόν. Όποιος δηλώνει υποψήφιος πρόεδρος δεν σημαίνει προβάδισμα. Αυτό κατακτάται μέσα από την πορεία».

Επανερχόμενος, δε, στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος εξήγγειλε το άνοιγμα στους πολίτες για να εκφράζουν τις απόψεις τους όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Για το θέμα της αναθεώρησης του συντάγματος μετά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι είναι λάθος να θέτεις το ζήτημα σε κομματικό επίπεδο και μάλιστα στα δύο κόμματα. «Πολλές είναι οι προτάσεις που θα ψηφιστούν και από βουλευτές άλλων κομμάτων. Πιστεύω ότι ο πατέρας του θα του έχει μεταβιβάσει την κοινοβουλευτική του εμπειρία ότι αυτή είναι η διαδικασία στην οποία οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση και δεν επιτρέπεται να υπάρχει κομματική πειθαρχία».

Δεν επιτρέπεται να κάνεις συναλλαγή με τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική του «τόσα μου ψηφίζεις και τόσα σου ψηφίζω» συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα του χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους.

Όσον αφορά το αν έχει επικοινωνήσει με τον κ. Τζιτζικώστα ξεκαθάρισε πως αυτό δεν έχει συμβεί καθώς «ενόψει της 10ης Ιανουαρίου δεν είναι πρέπον να το κάνω». «Δεν πρέπει να φανεί οτι κάνω συναλλαγή, ανοίγω πόρτες και ζητώ στήριξη. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να οδηγηθεί ένα τόσο μεγάλο ποσοστό όπως αυτό που συγκέντρωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Θέλοντας, μάλιστα, να δώσει έμφαση στην επιλογή του αυτή είπε ότι «θα ήθελα να τον παρώ τηλέφωνο για να του πώ χρονια πολλά αλλά θεώρησα ότι αυτό θα παρεξηγηθεί». «Την επόμενη φορά, αν έχω εκλεγεί, θα τον επισκεφθω ως επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» εξήγγειλε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. 

Χαρακτήρισε, ακόμα, πονοκέφαλο το οικονομικό «άνοιγμα» του κόμματος και είπε ότι είναι στις σκέψεις του η μετακόμιση του κόμματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ