Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Μήνυμα Τσίπρα στη συνεδρίαση ΣΥΡΙΖΑ: Θα δοθεί πολιτική μάχη για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση

Εκτενής συζήτηση για το Ασφαλιστικό, αλλά και για τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έγινε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αναφορικά με το ασφαλιστικό, «θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση». Την ενημέρωση των μελών της ΠΓ για το ασφαλιστικό έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο, οι οποίες και δεν εξαντλούνται μόνο στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα κόκκινα δάνεια, αλλά αφορούν σε ένα συνολικό ξεδίπλωμα μεταρρυθμίσεων, με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο.

Στο πλαίσιο αυτό, τους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προχωρήσει την αναγκαία μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Τόσο για το ασφαλιστικό όσο και συνολικά για τη διαπραγμάτευση σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης και του κόμματος, στην κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ