Ένα βρέφος δύο ετών ο πρώτος νεκρός πρόσφυγας του 2016

Η πρώτη δυσάρεστη είδηση σε σχέση με το προσφυγικό για το νέο έτος ήρθε στη δημοσιότητα.

Όταν η υπερφορτωμένη βάρκα στην οποία επέβαινε έπεσε σε βράχια στην προσπάθεια να προσεγγίσει το Αγαθονήσι, ένα αγόρι δύο ετών έμελλε να είναι ο πρώτος νεκρός πρόσφυγας του 2016.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian, οι υπόλοιποι 39 επιβάτες διασώθηκαν από ντόπιους ψαράδες, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα που είχε πέσει στη θάλασσα. Δέκα από τους επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να λάβουν θεραπεία για υποθερμία. Το φουσκωτό σκάφος είχε ξεκινήσει από την Τουρκία νωρίς το πρωί, σε θυελλώδεις καιρικές συνθήκες. Στην επιχείρηση διάσωσης των προσφύγων συμμετείχε και μία κυβερνητική οργάνωση σε συνεργασία με το Λιμενικό.  

Οι πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του νεκρού παιδιού, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου στη Σάμο, το οποίο βρίσκεται 50 χιλιόμετρα μακριά. Δεν υπήρξε άμεση πληροφόρηση σχετικά με την εθνικότητά των προσφύγων.

"Τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για την τρομακτική πραγματικότητα εδώ. Σήμερα ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα από τα νεότερα θύματα αυτής της συνεχιζόμενης κρίσης των προσφύγων. Είναι μια τραγική υπενθύμιση για τις χιλιάδες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να νιώσουν ασφάλεια, κάτω από άθλιες συνθήκες ", δήλωσε ο ιδρυτής της οργάνωσης  MOAs Christopher Catrambone.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ